Pages

come with me ;;)

Monday, May 16, 2011

It Stops Today

Assalam peeps...

Currently, i'm listening to Colbie Caillat-It Stops Today. so, i took a short cut by just putting this song title as the title to this entry, hekhek :D
it's been ages since the last time i update mine right? saya tak mahu cakap la sebab busy dengan study, assignments dan test segala sebab orang lain pun macam tu juga tapi masih boleh update kan? hee,,, senang cite malas la kot. tak pun sebab tak ada kemahuan. huhu

Readers, macam mana dengan final exam kamu semua? ok kah? boleh kah? atau apakah? hee,,, saya hari tu agak menggerunkan la. itu la, time study week, tak gunakan betul-betul. lepas tu, mula la terkejar-kejar saat last minute. dan mula la juga sentuh ini tak kena. bila baca yang ini, terasa lupa yang itu. selak yang ini, teringat pula yang satu lagi tak terimbas lagi. haisy,,, bila terasa masih banyak yang tak khatam, mula la cek jadual exam. itu tandanya nak senangkan hati yang tengah gundah. mungkin juga sebagai pembakar semangat untuk terus study bukannya tidur.

yup. pembakar semangat. sebab apa? cuba lihat jadual final exam saya...

26/04- STE 3603, 8.30-10.30 am
sempat lagi scan buat kali terakhir prinsip-prinsip untuk subjek enjin.



28/04- AGR 3506, 2.00-4.00 pm
          - FCE 3200, 8.30-10.30 pm



 29/04- HRT 3201, 8.30-10.30 pm
time ni sempat sarung tudung ekspress saja. wajah pun tak sempat dibedak. apatah lagi nak calit lip ice. tidak bermaya mengenangkan exam akan tamat pukul 10.30 malam dan keesokannya ada lagi dua papers yang masih tak khatam study lagi. 


30/04- FCE 3204, 11 am-1 pm    
       - STE 3305, 2.00-4.00 pm
 
minuman ini disedut sebelum masuk dewan setelah kawan-kawan tegur muka saya pucat. memang time ni rasa sangat lemah. 2 papers dan sela masa hanya 1 jam. mahu tak tepu kepala otak ini. Alhamdulillah setelah selesai 1 paper, sedikit lega. satu jam yang tinggal digunakan sepenuhnya bersama klik saya Hidayah, Aishah dan Habsah pulun subjek Perniagaan dan Keusahawanan pula.

04/05- STE 3604, 2.00-4.00 pm  

Huh,,, terbaik la. direct tu 28, 29, 30. tak cukup dengan tu, siap ada 2 kertas dalam 1 hari. yang mendukacitakan saya, walaupun saya selalu cek jadual, namun masih juga berlaku kemalangan. di mana pada 28/04, saya sudah terbabas. huwaaa,,, saya ingatkan exam Psikologi dulu. jadi, saya tak sempat nak scan subjek Sains Tanaman buat terakhir kalinya. tapi aku bantai je karang jawapan sampai minta buku jawapan lebih. tak pernah dibuat aku sebelum ni. nampak sangat la saya goreng habis-habisan. haisy,,, tiap kali final exam, tak sah kalau tak accident. zeri oh zeri.

Apa pun, kini saya hanya mampu berdoa dan berserah pada Yang Satu itu. usaha, doa dan tawakkal. keep in mind, jangan sesekali berpegang bahawa banyak usaha kita penentu kejayaan. namun itu tak bermakna kita tak perlu berusaha. berusaha la semampu kita. sesungguhnya kejayaan bukan milik sesiapa tetapi milikNya. jadi seyakinnya letakkan tawakkal itu semata-mata padaNya.

p/s :1) terima kasih tak terhingga buat mereka yang sentiasa
di samping saya memberi kata-kata semangat.
sahabat yang menemani saya study
walaupun akhirnya tertidur sekali, hehe :D

2) to my new followers, thanks a lot for following this silent blog.
i will pay a visit to your blog later, tungguuu ;;)

34 003 people care:

nabilah_2908 said...

sampai malam pun ada paper...huhuh...

ada kalanya...rasa lega sngt..sbb dah melepasi waktu2 tertekan macam ni...huhuh... :)

pape pun...good luck..!! yg lepas tu biar la lepas...usah dikenang lagi...yg pnting bnyk2kan berdoa pada Allah... :)

sab said...

even..wajah tidak ade secalit bedak!
anda neutral beauty :)

zEri sAfEerA said...

yup. smpai malam. huuu

betol2. waktu2 tenat. hehe :D

aah. yg penting, jgn putus2 bdoa :)

fareha said...

pirah, kuatnya study!..pape pn, jgn putus asa..pulun

Liza Razak said...

apa-apa pon gud luck yerr..awak dah buat yang terbaik..tawakal je ok?

Wani said...

comel gambar yang pakai tudung express tuh :) hehe

AISYAH JAIS said...

wahh . satu hari 2 paper ? smpai malam ? memanglah upm ni kann ?hihi . sy dzpat satu hari ade 2 paper tu pon dah sakit otak . hihi . btw , u are seniorita to be ! kan ? kan ? hehe

zEri sAfEerA said...

sab: alamak. kamu pun sama la. natural beauty ;)

zEri sAfEerA said...

fareha: kuat stdy last mnt je fareha sbab rs tdesk dh kan time 2. huu

zEri sAfEerA said...

liza razak: hee ^^ time kasih :)

zEri sAfEerA said...

wani: hakhak ^^ comel hape. senyum paksa. hehe :D

zEri sAfEerA said...

aishah: a'ah 2 la. haisy,,, upm ni. mmg la nk kasi studen mati cepat. muehehe :D
hakhak ^^ yuo yup ;)

Hans said...

insyaallah dapat dijawab dengan jayanya
moga2 lulus dengan cemerlang
sama2 doakan

Apakah Petua Untuk Hilangkan Ketumbit Dimata? Kongsikan

Scya Lollita said...

errkk , tension nye kalo 1 ari 2 paper .
uhhh sesak nafas -.-

zEri sAfEerA said...

Hans: InsyaAllah :)

zEri sAfEerA said...

Scya: hee ^^ mmg sesak

ieda said...

teringattt zaman2 akak belajar dulu .. nak exam je .. x leh tidur mlm nye .. ada kawan siap berdengkur ..
ekekkeke
semua tuu pengalaman manis sebenarnya ..

gud luck dear .. do the best ok ! :)

azim_3110 said...

huhuhu..gudluck..result sy teruk gak la..huhu..1 failed..atoyai..xpe..cuba lagi dan jgn pernah berenti..harapan terakhir arwah ibonda.. (^^,)

zEri sAfEerA said...

ieda: hee ^^ 2 la akak. sume ni nanti akn jadi kenangan.

InsyaAllah....

zEri sAfEerA said...

hurm,,, terima kasih :) xpe la. nk buat mcm mane kan. dah 2 rezekinya. usaha lagi lain kali :)

lalink7 said...

btol tue..doa dan tawakal sahaja..smoga berjaya zeri.. =))

zEri sAfEerA said...

lalink7: terima kasih. InsyaAllah. viva mcm mane? hee ^^

FeeL da MorE said...

gudluck dear =)

senydream said...

malam2 pon ada paper erk?...
mu sokmo gtu stdy last minute sokmo tpi xpe last2 mint pon result kuar,DEKAN!...:)

zEri sAfEerA said...

feel da more: tengs dear ;)

zEri sAfEerA said...

issareni: yup. ade gok.
eee,,, mu ni. nk wak gane. kalo dh nk ade rezeki g2. tp sape xmboh dekan wei. hee ^^

Rollo De Pedicula said...

insyaallah

zEri sAfEerA said...

:)

anamizu said...

mlm pun ade paper????
aiseh penatnye..
gud luck tau ^__^

Siti NuruL Ain said...

oh zeri zeri zeri....


baru kini dapat baca something hot and new from your blog nie cik zeri oi.. rindu plak..hehehe~~~


oh leganya dah habis exam...jeles!

zEri sAfEerA said...

anamizu: aah. 2 la pasal. terima kasih. hehe :D

zEri sAfEerA said...

ye sy sy sy. hehe :D

hakhak ^^ ade2 sj kamu ni ;)
rindu kamu juge

yup. lega. kamu all d bezz yup. usaha! hee ^^

senydream said...

haha2..tu diaaa!...cikgu zeri mmg hebat la..:)

zEri sAfEerA said...

issareni: mnde2 je la nurse issa. bila nk rawat ati aku ni. rndu weih ke mu. hee ;)