Pages

come with me ;;)

Monday, January 28, 2013

sungguh pantas

...بسم الله الرحمان الرحيم
Assalamualaikum readers.

entah dah berapa kurun saya tinggalkan blog ni sunyi tanpa sebarang update. rindu nak menaip entry ni kemain lagi. asyik menaip assignments je memanjang kan *ihiks :D* sampai dah rasa tak biasa pulak nak menaip entry. *alahai,,, kemain ko nak eksyen macam komited sangat siapkan assignments kan*.

btw, terima kasih sesangat for those yang sudi lagi datang menjenguk, meninggalkan jejak dan leave your comments as well. for new comers, terima kasih sebab sudi follow dalam usaha mengembangbiak my followers *amek kaw* walaupun blog ni lebih memilih untuk keep on silent rather than update. bukan blog sebenarnya tapi tuan punya blog, cik Azri Safirah ni haaa *jangan nak poyyyo sangat*. insya-Allah i will pay your visit, yaaa baybeh ;;)

sungguh pantas masa berlalu kan. banyak juga yang sudah berubah dan pasti akan berubah. sooner or later. walaupun tak ada apa pun yang berubah di sini, i mean blog ni lah, hakhak :D. tuan dia tetap juga macam ni. malas update. dush3x -______-'
cuti yang sebulan dah tinggal beberapa minggu saja lagi. akan dimanfaatkan sebaik mungkin, insya-Allah. doakan.

dengan harapan pembaca-pembaca budiman sekalian not just wasting your time reading my-no-end-mengarut entry, maka saya bercadang untuk tempek sesuatu yang mungkin akan bermanfaat buat kita:


"eh. awat tiap kali belek, asyek keluar blank black pages je nih?
eh. eh. biar betul???" glurp.

bayangkan. yup, bayangkan jika ni Buku Amal kita :'(. macam mana kita tak menyesal kalau semua warna hitam itu adalah dosa-dosa kita? dan masa tu kita tak mampu berbuat apa-apa pun selain hanya perlu bersedia untuk ke nerakaNya? Astaghfirullah T__________T

maka, di kesempatan waktu yang masih Dia izinkan untuk kita nikmati ini, kita sebenarnya masih punya harapan untuk berubah. berubah ke arah yang lebih baik, insya-Allah. sesungguhnya tiada istilah terlambat dengan syarat kita perlu mula. yup, mula. pada detik ini. kerana masa sungguh pantas berlalu dan tiada siapa yang menjanjikan hari esok walhal sesaat selepas ini sekalipun.

aku yang menulis ini, bukanlah orang yang terbaik. tapi hanya ini sahaja yang aku mampu lakukan saat ini. dan kerana itu, aku lakukan terdaya aku.

till then, take care everyone. keep our iman updated. always ;)


p/s: biar blog tak terupdate. jangan iman yang tak terupdate sudaaah.

8 003 people care:

iyka zulaika said...

betul. tak terlambat kalau nak berubah :) in sya Allah. sedih cuti tinggal sikit je. uhuhu.

fareha said...

sesungguhnya saya sentiasa mahuberubah. moga Allah beri kekuatan utk berubah dan istiqamah

zEri sAfEerA said...

@iyka zulaika: hehe :D xpe. yukkk manfaatkan cuti sbaiknya walaupun dah x lame :)

zEri sAfEerA said...

@fareha: Insya-Allah sm2 kite doakan yg tbaik so that Allah stiasa plih kite d stiap tapisan.

Yasmin Aris said...

amboii aktifnye ngomen. hihi.
jom update iman slalu! ;)

zEri sAfEerA said...

@Yasmin Aris: hehe biasela. dah lame x mengomen. ni la jadinye.

Insya-Allah...

NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI said...

insyaALLAH , sentiasa tingkatkan amalan kita sbb kita tak tahu bila kita akan mati... :)

zEri sAfEerA said...

@NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI: InsyaAllah sm2 :)