Pages

come with me ;;)

Sunday, September 26, 2010

Tinggal Kenangan

Acey,,, macam lagu Salem pun ada. Hee,,, kehadiran ku di sini hari ini sebenarnya bukan nak cakap pasal lagu ni. Tapi saya mahu buat 1 pengumuman. Siapa yang kenal ini dua orang budak hitam???Justify Full Hahahaha :)) woo tak sangka ada lagi sisa-sisa kenangan zaman kegelapan dulu. Tak sanggup nak tengok ke'cun'an aku dengan schoolmate ku saat ni. Bha,,, hahahaha =)) Gambar ini terjumpa, dijumpa dalam handphone abang saya yup. Oleh sebab handphone abang saya itu sudah saya kebas untuk nombor maxis baru saya, maka handpone itu kini saya yang punya. Hikhik ^^

Lihat. Bulat dan gelap nya saya kan. Tudung pun tak sempat nak bela elok-elok sikit. Tapi AWAS kamu! Tak tengok lagi rupa ku bila dah complete 3 bulan latihan PLKN. DUSH! NIGHTMARE...
.
.
.
.
.
.
.

Serius,,, nak nangis tiap kali tengok gambar ini :(. Lihat lah gigi ku yang menyerlah, terserlah. hehe :D *sengih buat-buat*


"Issareni, nasib baik la mu balik awal. Kalau tak, mu pun jadi orang minyak macam aku la kot."

Gambar ini ditangkap 2,3 minggu lepas balik PLKN. Kebetulan time itu aku sudah dipanggil untuk sambung study kat matrik Pahang.
Tuhan saja yang tahu perasaan aku di saat dan ketika itu. Tiap kali bangun pagi, aku tak putus-putus berharap lapisan hitam itu akan hilang serta-merta *kalau la lapisan tu boleh dikoyak*. Sudah segala macam aku try. Olay, garnier, syahirah, nano bagaikan tak memberi apa-apa kesan sehingga lah aku terpaksa kembali kepada Syurah. Hurm,,, makan tahun jugak la sebelum muka aku kembali normal.

Kini, lebih kurang 3 tahun sudah berlalu. Semua itu sudah tinggal kenangan...

Namun, kami masih macam dulu. Apa pun, thanx for the great experience ever. At least aku dapat merasa, walaupun sekali dan cukup lah sekali kerana sekali itu la yang buat kita rasa ia sungguh berharga, bukan? :)

Pengalaman dapat PLKN mungkin tak begitu menggembirakan aku. Tapi ia bagaikan 1 keajaiban bila ditempatkan sekali dengan orang yang aku kenal, apatah lagi dia adalah one of my close friend. Sekurang-kurangnya, tak ada la aku teraba-raba pada minggu-minggu awal aku di kem KKB.

Yang lepas dah berlalu sebagai kenangan. Hargai apa yang kita ada hari ini dan cipta lah sejarah baru. Sentiasa bersedia untuk hari-hari mendatang dan perbaikinya melalui pengalaman lepas supaya ianya sentiasa lebih baik dari semalam (:


Gurau senda semalam menggamit kenangan selamanya...

8 003 people care:

senydream said...

so sweet la zeri!...haha2..gambr ni kite cam budak2 lgi kan,kehkehkeh2...aku pon xdok lg gambr ni mse tu kan xdok mende lgi..tpi camner ada lam hp zemi,huhu2...weh gmbr ry ni tdung aku xjd temban sapa muka aku nmpok!kahkahkah2...
*yup..pglaman sekali lam seumo hdup..kdng2 myesal pon ada x abiskan,tpi dh xde makne dh..*

fatalist said...

yelah pirah.PLKN tu bagus...tpi kejap je kn pengalamn buruk tu...sekarang cantik menawan..ramai peminat lgi

little ain said...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

muke innocent abish.

zEri sAfEerA said...

issareni: gambo ni mu yg send ke abg aku via MMS. tag line die, gurau senda semalam menggamit kenangan selamenye :)

fareha: yup,pngalaman yg bagos. Wah,,,cantikkah??? hee ^^

ain: WAKAKAKAKAKAKAKAKA

innocent la mule2. pah2, jd muke sek bunuh tros :p

♥farra♥ said...

haha.. biase laa 2.. b'jemo je an.. mst gelap.. tp pas2 ok dh kn.. =)

zEri sAfEerA said...

iye. dah ok. tp xdela sesuci dulu. hikhik ^^

sab said...

yupp...di plkn..mcm2 yg kite dpt belajar...sgt indah dan berguna smpi skrg...rindunye dkt kem and kwn2 sab :(

zEri sAfEerA said...

sab: betol 2. bnyak yg dpt blaja kat sana. mental n fizikal :)