Pages

come with me ;;)

Tuesday, October 12, 2010

*#&%!&%#$*@!@#$%^*;

Serius sakit hati. Mood kurang baik. Tapi nak menaip jugak. Simbol kat title itu la yang bermain-main dalam kepala sekarang ini...

Lepas saja kelas olerikultur, ada org telefon *unknown number*. Teringat pulak 2,3 minggu lepas pun ada nombor tak dikenali telefon aku berkali-kali. Tapi tak diangkat sebab time itu ada lecture.

Kali ini...

seorang perempuan yang memperkenalkan diri dia dari sebuah syarikat bla bla bla *entah betul ke tidak* dan suruh aku bayar insuran RM 450. Hari ini, sebelum 3pm. What??? Banyak cantik. Dan dan pulak ayah aku baru bank in duit hari ini *1 minit sebelum dia call*. Siap nak bawa benda ini kat syarikat guaman segala kalau aku tak bayar.

PENING. Serius pening. Semua benda ni start time aku matrik dulu. Kat salah sebuah shopping complex Kuantan, Pahang. Ditipu. Tertipu. Agak tragis la bila dipaksa jugak masuk ahli tu. Sampaikan aku tak diberi peluang walau 1 minit pun untuk telefon mak ayah aku. Gila tak?

sila jawab : ya, memang gila
Aku pula ambil jalan singkat, bayar je RM 290 CASH! Sebab tak nak lama kat situ.

Apa yang sadis, sampai sekarang 1 faedah pun aku tak nampak. TERKILAN. Sangat terkilan. Alhamdulillah, lepas dapat khidmat nasihat dari mak aku, LEGA. Aku tak berhak untuk duit RM 290 itu. Lepas dari peristiwa tu, ada orang nak promot apa-apa pun aku awal-awal dah angkat tangan tanda aku tak mahu dengar apa-apa *cukup la kena sekali*.

Debit kad aku tak dapat, aku tak kisah. 1 habuk faedah aku tak dapat pun aku dah tak nak ambik kisah. Yang aku kisah, diorang non-stop telefon aku. Minta bayar ini, minta bayar itu. Last dia telefon, tahun lepas. Lepas itu, DIAM. Itu pun mungkin sebab berdas-das tembakan aku kasi TEPAT kat batang hidung dia. Hello! Dalam surat perjanjian tu tak ada pun dinyatakan aku kena bayar apa-apa lagi dah lepas bayaran yang aku buat itu ok. So, sudah-sudah la!

Hari ni, tak disangka-sangka diorang cari aku lagi. Urgh,,, Hey MONGOKS. Sila


P/s: Jangan percaya sangat sama sekali dengan manusia-manusia yang tarik-tarik kita promot keahlian itu ini sebab sekali kita dengar, diorang takkan senang-senang
lepaskan kita pergi.

8 003 people care:

Puteri Ketenangan^^ said...

fuhh,,tragisnya azri..xsgka org azri ade pngalaman gni kt matrik dulu..
duit plk xpsl2 melayang..sob3^^

senydream said...

huh!..rm290 mu byar CASH????....mmg berduit mu..ahli ape ni?..dah tu camner skrg mu wak diam camtu je la erk?..

fatalist said...

wei azri, kt kuantan mmg byk sgt kes2 gitu..aku pernah jgk kena..rsa mcm kena tipu hidup2..msa aku skolah dulu pn ada jgk..tpi bila kt martik aku kenal sgt dh orng gitu.siap aku blh bgi tip2 lgi kt roomates aku masa kt matrik

zEri sAfEerA said...

Puteri knangan: 2 la. tp ambik jela sbgai peringatan. len kali InsyaAllah xkan kene doh.

Issareni: Haha,,, zmn matrik mmg kaye. x r, mls kot Issareni eh nk care. aku ambek care mdh, bayo trus. kalo x, bile la ye nk lpas aku g. mslhnye, aku mmg wat snyap. die 2 x sudoh2 nk duit aku.

Fareha: uish,,,skt ati aku. 2 ah. nsb bek aku pnoh kene doh. jd kwn2 aku blh ambek pgjrn dr aku.

디야나 said...

ish3... azri p la ugut dia plak~ nyushkn org btol la..

zEri sAfEerA said...

Nak je bwat mcm 2 dyana. mcm org dah pnah bwat kat llaki 2. tp td ppuan plak yg tepon. plak 2 kat lbrary. kene cntrol suare. huu ^^

Puteri Ketenangan^^ said...

haha..xpe2..time 2 mmg tgh kaya..skrg x dh ke??kkgi mmg xleh simpan duit cash r..sng ckit..xmudah kne tipu..

zEri sAfEerA said...

haha,,, leni kaye tp duit org. hakhak =))
2 ah. kbetulan time 2 blk dr ganu. 2 ade cash. hehe :D kalu x, x bwk sebanyok 2.