Pages

come with me ;;)

Saturday, October 16, 2010

Tiba-tiba Itu Indah

Mula-mula aku nak cakap juga. Aku TERKILAN. Sangat ok. Sorry, ampun, maaf Ain sebab tak dapat pergi menyibukkan diri on your graduation day :( walaupun dalam entry Hari Mereka *klik je* aku harap sangat aku dapat pergi.


Huh,,, plan punya plan, tup2 ada problem pula. Kecewa lagi.
Dah la kebetulan Sabtu minggu ni saja aku tak ada kelas. Saya ulang, saya tak ada kelas Sabtu minggu ini yup :)


MASALAH. Memang bermasalah. Ini la yang jadi bila tak ada backup plan. Plan A tak jadi, maka aku nak buat apa? Berkurung? Membengkakkan mata? Tak mahu. Kena keluar. Sudah lama sangat terkurung tak keluar melencong.


Tapi... nak pergi dengan siapa?
Su ada test hari Ahad. Hee,,, tanduk aku slowly keluar. Malangnya, iman Su di level yang tinggi. TAK BOLEH!

Bila angau suam-suam kopi o aku datang, maka pengumuman dibuat di wall fb aku. Hehe :D


Siapa free esok? Jom keluar?

Syarat-syarat:
Sihat tubuh badan
Waras akal fikiran
Age: 18-21 tahun
Gender: Female


Keputusan: HAMPEH!
Aku nak cari teman pergi melencong. Lastly, diorang pula yang terlebih melencong sampai menyimpang entah ke mana. Hoho ^.^


Pencarian berakhir dengan jalan mati. Tidur mati lagi bagus. Owh yup. Sebelum itu. Teringat kat seseorang. Mesej dia. Tak reply. Sudah pukul 3 pagi rupanya. -_- Zzzz


Pagi nya. 2,2 handphone aku terkam. Ada respon. Yay! Dia ON. Cantek. Dia pun memang nak cari teman keluar hari ini. Mamang da bomb.

Macam mimpi. Yang dirancang tak jadi, yang tak dirancang pula menjadi. Walaupun masing-masing dari hala yang berbeza, tapi kami sampai sama-sama kat Mid. MidValley menjadi saksi 1st date kami di sini. Hehe,,, nervous tak? Cool saja 2,2 yup ;)



Dari jauh aku nampak kelibat dia *dengan bantuan contact lens*. Tapi dia tak perasan aku. Senyum di bibir ku terukir dek ideal nakal yang bermain-main di benak ku. Aku dah betul-betul kat belakang dia. Dia masih lagi tercari-cari aku dalam kesesakan orang ramai menaiki eskalator. Kini aku di sisi dia. Bahunya ku rangkul lembut dari sisi.
Kepalanya dipusing 90 darjah menghadap ku. Wajah yang dipamer beriak cuak.


Mia,,,hahaha :)) Aku la. Jangan dikaratenya sudah. Jom gerak.

Alamak. Lupa pula nak perkenalkan diri dia.

Ini la dia. Issareni Ilias *in purple*
1st date? Yela, kami memang selalu jumpa kat Ganu. Tapi tak pernah jumpa lagi kat sini. Sila rujuk kembali di atas,
MidValley menjadi saksi 1st date kami di sini. DI SINI. Haha :))


Jalan2. Cite2. Pilih2. Cite2. Try2. Cite2. Bayar2. Cite2.
Makan2. Gosip2. Eyh, ada ke? Mana ada. Cite je. Hee ^^
Cite itu harus yup. Kalau tak, buat apa keluar berdua?


Seterusnya, kami nak ke Masjid Jamek. Ada barang nak dibeli katanya. Aku OK saja.
Dan ini pula 2 budak yang main-main kat stesen komuter akibat terlebih masa terluang. Ngeehee~



MidValley --> KL Sentral --> Masjid Jamek
Jalan banyak. Minum air pun banyak. Tapi tak buang-buang. Muncit. Kekekeke :D
Sesi pilih pasangan tudung pula.




 

 Amboi. Bukan main naa. Eyh, apa pulak main? Dia tak main-main. Dia pilih tudung.


Haa yang ini sorang memang betul main-main. Wakakaka =))
Orang pilih, dia pun mahu juga :p


Bila dah siap membeli, moh la kita memblah pula.
Issareni nak naik LRT ke KL Sentral. Aku pula lagi senang naik komuter saja ke Serdang. Tak usah nak tukar-tukar. Hurm,,, baik 2,2 naik komuter saja kan?

KL Sentral memisahkan kami. Kami dipisah. Terpisah.
Kini ku sendiri. Alhamdulillah, masing-masing sampai sebelum Maghrib.



Dengan ini, berganda-ganda terima kasih ditujukan kepada Issareni
sebab sudi temankan diri ini jalan-jalan
yang mana sangat baik untuk terapi wanita.
Hahaha :)) *banyak la ko zEri*

5 003 people care:

senydream said...

haha2!..mmg aku tertgu tgu pon entry dr mu dr mlm agi,ngee~~dok sbar nk bce n tgok gmbr2 snthan tgan mu!..aku thu mmg berbaloi ah tgu:p
arap kite brdua jek lau x msti bratus ratus koleksi gambr kan,haha2!..

zEri sAfEerA said...

hahaha :)) sentuhan tgn aku 2. x tahan... hehe :D
2 ah Issareni eh. kalo rmai, siap boleh wat album br plok kat fb. hee ^^

senydream said...

ye ah ork..mmg leh wat album bru ah..ni brdua jek padan ke gambr kite 2 org jek la..hahah2!

hamzah ian said...

mu ganu ke?? har har har

zEri sAfEerA said...

ho la. ganu mari la ni. hehe :D