Pages

come with me ;;)

Sunday, March 13, 2011

tak perasan tak bermakna tak ada perasaan

siapa yang tak perasan? dan siapa pula yang tak ada perasaan? bercakap soal perasaan, adakah saya emo lagi?
eh tak... kalau saya datang sini sebab nak emo, pasti ada antara kamu yang cakap macam ni:
ek eleh, dia ni. dah la update blog pun sebulan sekali belum tentu.
lepas tu entry nak emo2 pulak. bosan ah.

haaa,,, oleh sebab saya risau kalau-kalau ada yang cakap macam ni, maka niat untuk emo disumbat terus masuk dalam tong sampah. hehe :D

so, sebelum saya pergi lebih jauh, adalah lebih baik sekiranya saya perjelaskan dahulu apa yang saya ingin sampaikan melalui tajuk entry kali ini. *ehem2,,, bunyi macam serius*

1. tak perasan
perasan di sini bukan perasan yang perasan cantik, perasan bagus or perasan-perasan yang seibu sebapa dengannya. tapi perasan yang saya maksudkan adalah peka.
perasan=peka
tak perasan=tak peka

2. tak ada perasaan
begitu sukar untuk diungkapkan namun hanya mampu digambarkan seperti ini

 
 hehe :D

*****

ok. sudah untuk part merapu. straight to the point.

bercakap mengenai seorang kawan saya ni. kalau dulu setiap kali saya online tak kira through fb or ym, dia mesti nak tegur saya punya. tapi sejak akhir tahun lepas, setiap kali saya online, dia pun online juga cuma yang bezanya dia tak lagi tegur saya. itu apa yang saya perasan.

oleh sebab dia bukan sejantina dengan saya, maka adalah sukar untuk saya tegur dia 1st + tak ada apa yang penting untuk dibualkan.
tanpa diduga. beberapa hari yang lepas, status ym saya yang berbunyi silence is a girl's loudest cry berjaya menarik dia untuk bertanya dan comment tentang itu.

secara tak langsung, saya ajukan soalan ini:
zEri sAfEerA: kenapa lama diam?
Mr F: dah orang tu dulu cakap saya ganggu dia.

hah??? ok. ini apa yang saya tak perasan. rupanya semua ni bermula dari apa yang saya cakap taip. tersilap cakap taip ke apa ni?
malangnya, saya sendiri tak sedar. alahai,,, siapa cakap perempuan saja yang sensitif? lelaki pun nak sensitif juga tau. muehehe :D

nampaknya lepas ini, saya haruslah mengamalkan percakapan yang penuh tatasusila dengan kaum Adam. mungkin saya kurang peka dengan perasaan mereka sebab saya selalu fikir lelaki ni strong dan saya pun bantai la cakap ikut sedap perisa penambah rasa seperti kebiasaan abadi antara saya dan abang kembar saya. hoho ^.^

kalau dengan cara sebegitu kamu harap saya datang dan minta maaf, sila jangan buat begitu lagi. sebaliknya, lebih baik kamu terus terang saja.
sebab? 
benda ni dah berlaku lebih kurang 7 bulan yang lalu kot. dan sepanjang tempoh itu juga saya hidup dalam keadaan yang tak bersalah malah saya tak letak apa-apa usaha pun untuk bertanya. ok, 2 kali malang. ngee >.<

saya bukannya kejam sangat pun. saya cuma tak perasan. kalau kamu terus-terang awal-awal dulu lagi, tak ada la kamu nak makan hati berulam jantung begitu lama kan. hari selepas kejadian itu juga saya boleh minta maaf dari awak. saya cuma tak perasan, bukannya saya ni tak ada perasaan. tehee ;)

20 003 people care:

Siti Nurul Ain said...

anggap je tak perasan..senang cite..

hehehe...eh zeri ada abg kembar ker??

ehem2..!

err..adik sihat?...haha *berangan jap*

niesz said...

hahaha..klakar la muke mamat perasan tu..

be strong yer.. :) lame gak tu 7 bulan, hope everything will be ok ya..

zEri sAfEerA said...

jgn dianggap. mmg x perasan pon. hee ^^

hehehe... iye. ade 1org :)

hahahahahahahahahaha :)) trus adik ye. adoiyaa,,, nakal la kamu ni :D

Siti Nurul Ain said...

hahaha..gurau jer...tapi best jugak kalau ada adik ipar orang terengganu..

*haih..berangan lagi..lalalalaa~~~*

zEri sAfEerA said...

niesz: klaka ke? comel la. haha :))
dia yg kena strong. sy xde pape pon. anyway, sume ok2 je.

zEri sAfEerA said...

Ct Nurul Ain: hahahaha :)) kenape ey best? haaa...

oit. berangan lagi. hehe :D

fatalist said...

no comment!btw, sape lelaki tu?

zEri sAfEerA said...

fareha: eh, jgn saloh fhm plok. kwn2 biasa je. kalo mu yg x tgur aku lama, mmg konfim aku tnye. ni sbab dia 2 llaki. 2 yg aku x care. haha :))

♥e'in♥ said...

sy owg yg tade perasaan.. 0_o

lalink7 said...

sape si dia yang sentap mrajuk tuee?? mmber ke? dia suka kamo kut dik..hehehe

nabilah_2908 said...

biasa lah...salah faham ni sntiasa berlaku..

tp skrg ni dh ok kan..? :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
AYAM BERMACAM AYAM

zEri sAfEerA said...

e'in: hah? yeke ni? hehe :D

zEri sAfEerA said...

akak lalink7: aah. kawan. ish,,, x la. sy slalu grau x beragak. hee :D

zEri sAfEerA said...

nabilah: iye. ok2 je. sbelum ni pon sy ok2 je. die j yg x ok, dan sy xtau. huhu :D

senydream said...

haha2!..aku pernh alami tu,kehkeh2...geli hati lok bile ingat2 kan,ngeh..ngeh...:p

zEri sAfEerA said...

hahaha :)) kurang peka. hehe :D

hans said...

hphohoho
lelaki ada perasaan juga
tu sebab dia sensitif tu

zEri sAfEerA said...

hans: yup. skrg sy tahu :)

Fyqa said...

hihihi.

muka mamat prasan tu mcm mintak pelempang jekk. ;D

zEri sAfEerA said...

fyqa: hahaha :)) mintak penyepak jugak :D