Pages

come with me ;;)

Sunday, July 31, 2011

bila hubungan tak direstui

aduh. Azri Safirah kah ini? iya, saya la ni. apa hal tajuk entry macam tu? itu lah. saya sendiri pun tak faham kenapa. *tutup muka sikit, ngee ^^*
sejak bila kamu bercinta dan kenapa pulak tak direstui?
haa,,, itu lah. kena la baca dulu apa yang saya nak cite ni. saya baru saja cakap taip pasal hubungan. tapi saya tak bagitahu hubungan apa kan? hubungan persahabatan la, hehe :D *jangan marah aaa*

persahabatan saya aku dengan seorang lelaki. dah agak lama kami kenal. dari dia single, dah couple, beretakkan, rujuk balik, akhirnya clash, kembali single hingga lah bercinta lagi untuk ke berapa belas kali, aku pun tak ingat. fuhhh. dan atas sebab itu, aku dijadikan orang kepercayaan dia. tempat dia bercerita macam la aku ni arif sangat walhal aku sendiri tak pernah terjerumus dalam kancah gejala sosial ini. *hahahaha :)) dahsyat tak ayat jenayah aku* 

time dia single kejap tu risau jugak aku. serius risau. iya la, mana la tahu tiba-tiba dia meroyan kan sampaikan aku terpaksa menjarakkan diri sebab aku tak nak dia jadikan aku tempat bersandar. *cukup lah tempat bercerita, tak payah la nak sandar2 pulak, hakhak :D* 
bila dia dah jumpa pengganti, aku saya gembira sebab dia tak lupa untuk cerita pada saya. apa yang buat saya lebih gembira bila dia jugak cerita pasal persahabatan kami kat perempuan tu.

namun apa yang kita boleh terima, tak semestinya orang lain jugak boleh terima dalam masa yang sama kan? mahu tak sentap aku bila dapat tahu dalam diam rupanya perempuan tu simpan perasaan cinta cemburu kat aku. yang ni, aku betul-betul tak faham. aku lagi tambah tak faham bila perempuan tu siap suruh bf dia merangkap kawan baik aku tu stop contact dengan aku. terus apa yang jadi lepas tu???

p/s: nanti la kalau saya rajin, saya sambung lagi yup.
jangan biarkan hubungan anda tak direstui.
ok. abaikan. hakhak ;)

50 003 people care:

little ain said...

HAHAHAHAHAHAHAHAHA sengal!

little ain said...

ni i know who. miahahaha

shedameor said...

eleh, ngade2 pompan tuu. sheda paling tak suke kalao orang buat perangai cmni. menyampahh.

FzaIbrahim said...

sakit hati dgn kes cmni.
i've been through been ni byk kali.
lama2 dh mls nk layankan.
bia pdan muka pompuan2 yg jeles x kena tmpt tu. huu

Far8 budak baik said...

hahahahah lain kali
tak lah aku bace...
alalala..standard lah kn...
nmpk sgt pempuan tu kaki jeles..
haha..nmpk sgt dy tak caye kat laki tu..
tgk aku.cool je..tgn didada
mata entah kat mane..hahahaha

zEri sAfEerA said...

@ little ain: hahahaha :)) tggu la lpas ni org bgkar lagi rahsia. hee

zEri sAfEerA said...

mesti la taw punya sape. dia cari org nk ngadu, org mesti nk cari ain punya. hoho

zEri sAfEerA said...

@ shedamore: haaa,,, taw xpe. mcm budak2.

zEri sAfEerA said...

@ fza: mmg mls nk layan. ade plak hal diorang, kite kna libat sm. aisy,,,

zEri sAfEerA said...

@ far8: standard eh? eyuww,,, x suke la. kalo x pcaye, apehal nk bercinta?
tiru la mcm sy. lagi cool single. hahahahaha :))

zOeY zAu YaH said...

ppuan u jeles =)

Hans said...

ar ar
ada perempuan yg jenis cemburu macam tu
susah juga dapat awek cemburu kan
mesti laki tu pening

fareha said...

ni mmg kes aku paling lemah pirah. aku pernah kwn aku takut nk kuar ngn aku skali ngn bf dia sbb takut aku rampai boyfriend dia n aku mcm what? ingat aku ni senang2 je nk suka orang. ish, cemburu punya pasal

redzwanie redzmann said...

hahahha..dye cmburu pada azri..?
myb sb azri ag comel n cntek kowt..hehehe

zEri sAfEerA said...

@ zoe zau yah: jgn la nk jeles sgt. ye dak? huuu

zEri sAfEerA said...

@ hans: tau xpe. kalo pening sdiri tanggung xpe. mslhnye kwn die jugak yg dicari n kwn die ni jugak gf dia salahkan. huh -_-'

zEri sAfEerA said...

@ fareha: fuh,,, mu lagi dahsyat kot sebab kwn mu 2 ppuan. sdgkan dia lagi knal mu mcm mane. aiyark,,,

zEri sAfEerA said...

@ redzwanie: adei,,, ape la nk diheran dgn rupe. janji, cucikan ati dulu guna sabun TOP. kan2. hehe :D

k e y r i said...

terbaek! wakakakakakaka :D

zEri sAfEerA said...

@ keyri: tambahan. wokkk. hee ^^

Hans said...

tu la pasal
payah2
harap2 ekau bukan yang suka cemburu
hohoho

Anem arnamee said...

Huhu.tujukan lagu 'aku lebih tahu' by mila dekat that girl. mak pernah ckp kat akak , 'kalau kamu rasa kamu dah buat yg terbaik utk sesuatu hubungan, buat apa risau, serah pada tuhan' .:)

sabo jelah dear.

*eheh, tbe2 sebagai silent reader dah komen pulak ni.ekeke.salam ramadhan yg.tc:D

zEri sAfEerA said...

@ hans: amin... hopefully boleh bertindak rasional :)

zEri sAfEerA said...

@ kak anem: hehe :D tuju lagu eh. teringat kat jambu. weee ;)
tengs 4 a such lovely words, akak :)

*eheh tibe2 teruja. take care u 2 ;)

belog|amiyo said...

citer apa neh? kisah benar ke rekaan semata2? :P

zEri sAfEerA said...

@ belogamiyo: aisy,,, ade pulak reka kan. hee :D

sizuka[Izzati] said...

susah btul kan nak handle pmpuan cmnih.pdhal kalau nk rmpas bf dia tu, dri dulu awk dh bleh bt.LOL.

L said...

jalan2 sambil beri senyuman, nk bawak milo td tp xleh pose kaaan.. huhuhu selamat bepose!
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/selamat-berpuasa-ya.html#

zEri sAfEerA said...

@ sizuka: itu lah pasal. bila dah cemburu mnguasai diri, dah x boleh pk scara rasional.

zEri sAfEerA said...

@ L: hahahaha :)) boleh plak mcm 2 kan. hee ^^
btw, selamat berpuasa :)

anamizu said...

alah susah2 sgt kamu je lah kapel dgn si jejaka tu..hik3

zEri sAfEerA said...

@ anamizu: hee ^^ xnak lah. nk simpan je cinta ni pd yg berhak. aceycey,,, ayt mesti nk gempaq punye kan. hehe :D

amna said...

sabar jela.. haihs..

p/s: selamat berbuka ^^

Puteri Ketenangan^^ said...

haha. cepat wat sambungan! mcm suspen je. neway, salam ramadhan! selamat bpuasa :)

zEri sAfEerA said...

@ amna: hurm...

p/s: awk juge

zEri sAfEerA said...

@ puteri ketenangan: haha. xdok la suspen mane pon.
hee yup2. selamat berpose :)

Qaseh dalia adelia said...

owh bersambung pulak dah .

senydream said...

pendekkan creter,haha2!..xsabar nk thu ni,kehkeh2..

zEri sAfEerA said...

@ qaseh dalia: kalau tak buat mcm 2 risau entry pjg sgt, xde org nk bc. hehe :D

zEri sAfEerA said...

@ senydream: bwk bersabar yup. hee ;)

Wani said...

hahahahah !
cecepat ~

NICK IRFAN said...

mcm cte sy je? lbih kurang mcm ni jgk la tp bkn thn ni cte lama dh

zEri sAfEerA said...

wani: hahaha cecabor ;)

zEri sAfEerA said...

@ nick irfan: owh ye? kisah kita serupa. aceycey,,, hehe :D

syakey said...

kes kes cenggini kes kes tak berapa matang ni. huhu

rileks sudah.

zEri sAfEerA said...

@ syakey: 2 la permainan zmn kanak2 kite dulu ni. hehe :D

nabilah_2908 said...

akhirnya Si Sahabat itu patuh pada kehendak kekasih hati....tul tak..? ;)

zEri sAfEerA said...

@ nabilah: hurm,,, itu kena tunggu. kekeke :D *boleh plak an*

amer_hoosynie said...

sadis~ =')

zEri sAfEerA said...

@ amer_hoosynie: hee ^^ tggu cite habis br kite sadis sadisan ey. hehe