Pages

come with me ;;)

Sunday, February 13, 2011

She's the Man

Hallooo hye. siapa dah tengok movie seperti tajuk entry ini? She's the Man. ini movie 2006, kalau tak silap.

owh. saya bukan nak buat review pasal movie ini dan bukan juga nak kongsi apa yang terbuku di hati saya seperti apa yang saya bagitahu dalam [entry sebelum ini] walaupun sekarang ini kelajuan wireless berada di tahap yang memberangsangkan. hehe :D

sebenarnya sudah lama saya mahu berkongsi tentang seorang sahabat yang saya kenal through ym. si cantik diberi nama Ainun Basyirah. 1st time chat dengan dia dah buat saya rasa seolah-olah dah kenal dia begitu lama atas sebab:
1) jantina: perempuan
2) asal: Terengganu
3) tahap kewarasan: gila-gila

dia sangat best walaupun kadang-kadang saya rasa dia ni ketandusan vocab Terengganu. tapi saya suka sebab saya boleh jadi cikgu pembuli dalam masa yang sama. hakhak :))
dan walaupun kadang-kadang juga I was like Photobucket bila dia dah mula buka akta-akta segala benda. saya bukan budak law. dan kalau apa yang dia cakap itu adalah auta sekalipun, saya bukannya tahu. muehehe :D
**********************************
nak dijadikan cerita...

tadi saya telah ditakdirkan untuk terlihat 1 keping gambar salah seorang blogger dan alangkah terkejut tahap dewanya bila gambar itu adalah gambar yang sama si Ainun Basyirah guna as her current display image kat ym.

takkan dia yang aku chat selama ini adalah blogger itu??? 
owh. sila cool, zEri.

untuk mendapatkan kepastian, saya send email dan tanya siapa perempuan dalam display image kat ym dia.

at the moment I get a reply from her, I was like

Photobucket

bila baca pengakuan ini...

click image to enlarge
hah? orang yang aku sangat selesa bergelak ketawa, berkongsi cerita termasuk kongsi [tentang ini] dan sembang ikut suka hati itu rupanya lelaki? tak keruan aku dibuatnya -_-'

owh,,, tiba-tiba rasa segan mengenangkan kesengalan dan kegilaan aku yang tak beragak ini selama berkawan dengan dia *terasa nak tampar muka ni laju-laju*

sudah hampir setahun kami berkawan. macam mana aku langsung tak perasan dia ni lelaki ya???
adakah dia ini termasuk dalam kategori lelaki yang lemah lembu dan sopan sutun?
opsss,,, sorry awak ;)
atau dia ni pernah menerima anugerah oscar? hee ^^

hurm,,, kan bagus kalau dia tak bagitahu yang dia lelaki. kan kan??? sebab lepas ni mesti saya rasa segan nak start a conversation 1st >.<

26 003 people care:

senydream said...

waah2...sweet sangt rsenyer bile bce entry ni..tpi lebih tertarik ngan animasi y ada y duk cube byangkan muke mu lau btoi2 terkejut camto,haha2!..mmg cute..:)

*weh aja la aku gak wak animasi lam entry,hehe2...*

zEri sAfEerA said...

issareni: hah??? sweet kah?
hehe :D agok2 cute x kalu aku wak muke g2. hakhak :))
tp siyes aku kejut wei.

ok. beres. 6ti ct skali agi plok aku ajo mu neh. hehe :D

디야나 said...

nk gk~
muahahahaha... padan muka..
ce azri pk blik..
cane azri leh sng borak ngan dia?
ngan kite azri sng gak, tp x kerap kan?

ur body tahu dh die 2 laki sbnarnye~ hahaha...

cume xsedar ag je~

little ain said...

ooo maiiiiiiii jayyyy

zEri sAfEerA said...

diyana: kejam owh.
oit cik kak. ke c2 plak die.

lgsung x pernah terpikir. tindakan luar kawal ke ape ni diyana??? hakhak :))

jom la lepak bilik lame kamu ni :D

zEri sAfEerA said...

ain: oooo maiiii ain ;)

asyiqin idris said...

Nice blog..keep it goin (:

zEri sAfEerA said...

syiqin: tengs awak :)

Eqa R. said...

rasa nak gelak pun ada bila baca entri ni, hehe. tak pernah lagi jadi cmtu kat saya tp rasanya kalaulah jadi, reaction saya pun mcm awak kot :p

AzRy SyaFiQah said...

hee comel gila dah setahun chat still tak tahu dia female or male. yeah she male! haha

zEri sAfEerA said...

eqa: hahahaha :)) kan2. mcm nk sawan ckit la. hehe :D

zEri sAfEerA said...

azry: huu ^^ 2 ah. truk terkena ni. akibat slalu kenakan org kan. huu :D

rizwan's sweetheart said...

mst rs semacam nk berYM ngan dia pasni kan?

zEri sAfEerA said...

rizwan's sweetheart: hakhak :)) kena beragak ckit la. hee ^^

Ujang9897 said...

demmm...hahahaha

NICK IRFAN said...

sbb tu sy x ske berkawan melalui chat ni sbb kita xthu dgn sapa kita chat? risau jgk

mahirahkamal said...

homaigod biar betul? lepas setaun baru tau? lama tuuuuuuu

nabilah_2908 said...

haha...so sekarang ni mcm mana...still contact lagi tak dgn dia..?

jom ke APA KATA HATI pulak,
BILA MOOD KE LAUT

senydream said...

ok2..aku menanti cuti itu,hehe2..

zEri sAfEerA said...

ujang: demam trus. huhu :D

zEri sAfEerA said...

nick irfan: hurm,,, sebelom ni x pernah jd mcm ni plak. siapa duga kan.

zEri sAfEerA said...

mahirah: owh. itu la pasal. terer gile btahan jd ppuan lbih kurang setahun. haisy,,,

zEri sAfEerA said...

nabilah: masih kontek lagi. tp lbih berhati2 la. xdela nk bgtau sume bnda kan. she's a man now :D

zEri sAfEerA said...

issareni: tggu aku neh. kite berjalan2 tngok penyu telur. hakhak :))

SN Aieen said...

what?

haha..mesti rasa diri cam sengal je kan?
manusia zaman sekarang..
oh susahnya...

anyway.. im here blogwalking and following you zeri safeera..* really nice name..i like*

zEri sAfEerA said...

SN Aieen: haha :)) sgt sengal. hee

hee thanx anyway :)