Pages

come with me ;;)

Wednesday, June 1, 2011

stay the same

saya nak bagitahu ni *bunyi macam penting bebeno*. tengah hari semalam time duk mengemas, tiba-tiba terperasan satu baju saya ni yang tergantung di satu sudut. aik? bila masa pulak aku pakai t-shirt ni? bila je cium, heee terus tahu jawapannya. aku kenal benar dengan bau ni. oppsss naaa,,, bukan bau badan yang musyuk ok. tapi ini bau yang sedap macam boleh dimakan. hakhak :D
mak aih,,, siapakah? siap dah boleh cam bau segala.

haaa,,, saya pernah kongsi tentang insan ini, tahun lepas [di sini]. al-kisahnya di satu pagi, pada minggu lepas, dia texted saya. dan saya tersenyum gembira bila saja dapat tahu dia nak datang ke rumah saya. you are always welcome dear ;). dan tiba-tiba orang tu post new status kat fb "off to my my in-law's. kahkahkah". opsss,,, dan. dan. dan. orang tu juga post new entry pasal kami [di sini] tehee :D

bila saja tiba, dia terus buka cerita sambil buka beg. wondering. oh my... terus rasa nak buka silat, kwang3. tahu tak apa yang dia keluarkan dari beg dia tu??? taraaa...



Bercinta sampai ke Syurga dan Murabbi Cinta. semua orang pun dah tahu kot kedua-dua buku ini adalah sambungan kepada buku Aku Terima Nikahnya. dan saya pun pernah buat perkongsian pasal buku ATN sebelum ini [klik sini].

Mak aih,,, bulan ni bulan membaca ke apa? huuu,,, high tower of books waiting in a queue, here. hakhak,,, entah bila la dapat bercinta dengan buku ni memandangkan sekarang ini saya sedang bercinta dengan...

to Murabbi Cinta... just wait till your turn comes, ok :)

***************************

dari depan tv, kami pindah ke meja makan. gerak pula ke depan lappy. lepas tu sambung gelak guling-guling atas katil. muehehe :D
and we both just can't stop talking, sharing, teasing, giggling until burst out laughing. and yes, you never fail to make me laugh harder till my stomach hurts over silly things we've shared and serious things though. sengalness :P

and it became even more critical when we start hitting at each other since we can't hold laughing much longer over really serious things. tahap ni memang boleh sumbat masuk wad sakit jiwa sudah. hahahahaha :))


kami bukan nya tak tahu nak beza apa yang serius dan apa yang boleh dijadikan bahan gelak ketawa. kami cuma tak boleh terima kenyataan bila masing-masing berubah jadi serius. tehee :D gilak. 

that's what we can call best friend right. best friend forever. kamu semua mesti ada punya best friend kan? someone that you can tell anything to, and they won't judge you. that's Nur' Ain for me. even when i first met her, i really had no idea she would mean this much to me. love you, Ain <3

52 003 people care:

ieda said...

kira peminat novel lah nie ya :)

lalink7 said...

bestfriend adalah perkara yang terindah dalam hidup kita if kite dpt bestfriend cam yng kite inginkan dan 'masuk' dengan kite kan..? hehehe

murabi cinta tue mcm best je dik bukunye

Wani said...

hihik .
suwitnyaaaa

zEri sAfEerA said...

kak ieda: hee ^^ tak jugak. tp bila org bg pinjam, harus lah bc tanda hargai :)

zEri sAfEerA said...

kak lalink7: yup kak. memang 'masuk'

hurm 2 la. bc sinopsis pon dan boleh buat bdiri bulu kening. hee

zEri sAfEerA said...

wani: hee ^^

cik azeya said...

kawan saye cakap buku novel tu best, tapi saye bace tak paham pulak.

haha.

err saye ade sorng bff dulu, tapi sejak ade satu peristiwa yang berlaku, rasa macam tak boleh nk maafkan dia.

idk, maybe ambik mase kot.

hurm but siryesly, i miss her so much bile bace entri ni!

T_T

zEri sAfEerA said...

cik azeya: aik? mcm mane plak boleh x fhm 2? haaa,,, mesti bc time kelam kabut ni. hehe :D

owh,,, syg nya. xpe, ambek ms. tp jgn la lame sgt.

mcm mana x rndu kan. hopefully u both will be back as b4. jgn sedih2. pasti ada jlnnya.

sab said...

sab ade bff..tpi..hurm..entah la.. T_T

nabilah_2908 said...

seronoknya ada BFF mcm ni... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
BUTTERSCOTCHANYONE??

azim_3110 said...

alhamdulillah..zeri memang suka ea baca buku2 islamik?? (^^,)
sy ske beli buku2 islamik..tapi jarang berkesempatan untuk membaca..haha..tapi kalau novel islamik, sanggup tinggal blog semata2 nak habiskan cerita..
stakat ni 2 novel je yg da baca..karya fatimah syarha..best..
Tautan Hati dengan Syabab Musafir Kasih..nak beli lagi nih...bru berjinak2 dengan novel islamik..huhu

ibnubaba_04 said...

hahah..bace novel ramli awang mursyid lagi bagus kot

little ain said...

olololo shuweet sungguh kak pirah ni. sobsobsob tacing.

bakpe org dok perasan entry ni mase update belog tadi. padahal scroll sapa bawoh gok.

heeee :) ni sayang kak pirah lebih ni.

boleh buat modal pinjam duit beli ipod touch etek. kehkehkeh ;p

<3 you too!!

little ain said...

and one more thing, the beg and the books tu sume ade maksud die.

hahahahahahaha LOL

you know whattt it means.

Aqilah Nur said...

rajinnya baca novel.. :)

zEri sAfEerA said...

sab: xmo la sedih2 eh sab

zEri sAfEerA said...

little ain: kakakakakakaka :)) bapok la sengal. wak modal bli ipod trus. *pengsan*

zEri sAfEerA said...

azim: eh tak jugak. apa2 buku pon boleh. tngok mood la. hehe :D

wah... bagus2 keep it up. hee ^^ boleh try cari pasni.

zEri sAfEerA said...

ibnubaba: buku ramlee awang mursyid 2 type bff sy. hehe :D

zEri sAfEerA said...

little ain: se agi x prasan. HAHAHAHAHAHAHA yup2 anologi mmg terbaek. kwang3 :D

zEri sAfEerA said...

aqillah nur: x rajin pon. ni dah brape ari bersantai x selak buku pon lagi ni. huuu

zEri sAfEerA said...

nabilah: yup. seronok. kdg2 dua ronok n tiga ronok jugak. hakhak ^^

ibnubaba_04 said...

ye la tu type bff awakk..haha

redzwanie redzmann said...

rndunye nak bce entry zeri...
dpt gak akhirnyer...:)
comel la kwn zeri tuh...
ingtkan ade boypren..hhahahhaa

zEri sAfEerA said...

ibnubaba: ye la. boleh la awk gang dgn dia kan :D

zEri sAfEerA said...

wani: mmg saje je nk kasi wani rindu. muehehehe ;)
aah. dia mmg comel. hah boyfren? boye pren kot. tehee :D

azim_3110 said...

Ibnubaba:haah, ramai kata novel Ramli Awang Mursyid best...tp sy mcm xde keinginan lagi nak beli..sebab stakat ni sy suka novel2 menjurus kpd islamik sebab ada input berguna yg sy nak amik.. (^^,)

zEri sAfEerA said...

azim: xpe la. dah dia minat. mcm bff sy jgk. lagipon novel ramlee awg mursyid pon ade selit unsur keagamaan, ketuhanan tau :)

senydream said...

sweet...segalanyer la..buku2..entry ni..creter ni..n.....:)

little ain said...

huish. ade geng ramlee awang mursyid ghupenye. buleh geng ni kak pirah. hahahaha :D

zEri sAfEerA said...

issareni: tuan tulis entry ni x sweet ke? huu ;)

zEri sAfEerA said...

ain: orh. saboh la nge awok. kakakakaka :)) tempur sang laksmana. fuuuhhh,,, hekhek

Hans said...

yups
mesti ada punya best friend
best la sama minat

zEri sAfEerA said...

hans: yup kan. best :)

KhaTijah said...

^_^

zEri sAfEerA said...

:)

♥e'in♥ said...

e'in xpenah bace lak novel nie.. hehehe,,,

aniswany said...

tringin sgt nk baca novel tu ,tp x dpat lg T__T

zEri sAfEerA said...

e'in: hehe :D kalo x pnah, boleh la try bc. hee ^^

zEri sAfEerA said...

aniswany: xpe, IA boleh cari lpas ni :)

pseud0 | nym said...

bes ke novel ni?? x penah baca g.. =.="

zEri sAfEerA said...

pseudo: novel yg mane? hee ^^

HaNa Hani said...

uish...same laa...buku menggunung lagi xbeh bace...cuti xde watpe..membace malas
^_^

zEri sAfEerA said...

hana hani: hakhak ^^ sy br je stat bc balik mggu ni. hehe :D

Far8 budak baik said...

hahaha ingat ape yg bau ape..
tak pyh lah nk golek2 atas
katil sangat..
kang jatuh tergolek baru tahu..
hahaha =p..
novel pehhh..romantik je..grrrr

zEri sAfEerA said...

far8: hahahahahahaha =)) tetibe nk gelak golek2 lagi. hehe :D
mmg la romantik. cinta pd yg SATU kan :)

SuperHamzah said...

lama dah tak bace novel.. huhu

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

Alhamdulillah... atas sokongan rakan blogger, cintabungablogspot is BACK to normal! Jom skodeng gambar untuk lepaskan rindu, heheheh :)

zEri sAfEerA said...

superHamzah: jom la stat baca balik. hakhak ^^

zEri sAfEerA said...

cintabunga: waaa... welcome again la ;)

Far8 budak baik said...

peh pehhhhh..seyes terharu aku bace..
bape tahun entah korang tak jumpe ni
kn..hahahahahaha...
peh pehhh in-law lahh sgt..
hang gatai naaaaa...
ekekeke...
nasib pempuan..bau dy pun kau knl ek..
pehhh

zEri sAfEerA said...

Far8 budak baik: hahahahaha :)) jgn la terharu sgt sbab skrg ni ari2 pon kitorang jumpe. bhahahaha
betol la in-law :P
xpe. gatai sm jantina. haruslah knal. nm agi bff. hikhik