Pages

come with me ;;)

Wednesday, October 28, 2009

Final Exam Punya Angkara

Haih,,, ketidaksabaran untuk on9 melanda diri. Fuh, lega teramat bila 4 papers selesai sudah. Esok last paper... Koko je pun, malam pulak tu. Sebab itu la sempat lagi curi-curi on9 ni, hehe :D. Tak apa, ada masa lagi nak tidur puas-puas sebelum bangun study, Opps,,, *Apa nak jadi la dengan aku ni*. Dah lah banyak benda dah jadi sepanjang minggu exam ni tapi masih tak insaf-insaf juga Zeri ni ya. Apa yang dah jadi??? Maka bermula la ceritera ini...

Hari Ahad - Wani si classmate kepada Sue (my roomate) datang bilik.

Wani: Esok nak pi pukul berapa?
Sue: Entah la,,, 7.30 am la.
Aku: Sue nak gi mana esok? Ada kelas lagi ke???
Wani: Pasal apa dia tanya lagu tu? Dia tak ambil exam ke esok?
Sue: Haih,,, Azri, apasal tanya?
Aku: Exam apa??? *DubDub..DubDub*
Wani: Kenegaraan la.
Aku: Esok ke???
Wani: Yela...
Aku: Esok ke 26 hb?
Sue: Haish,,, esok la.
Aku: Orang ingatkan hari Selasa start 

Aku sangat tak percaya. Cepat-cepat aku cek kalendar. Hurk,,, terasa panas kepala ni macam darah mengalir laju.

"A'ah la, esok! Mati aku........"

Bukan risau pasal Kenegaraan esok. Aku risau subjek-subjek lain yang belum start study lagi. Kenegaraan tinggal lagi 1 bab. Ye la, aku bajet ada 1 hari lagi masa nak pulun study ni. Tup,,, tup esok dah start. Maka, paper lain akan menyusul. Dah la tak ada gap 1 hari pun. Hancus... 

Nak dapat kepastian, aku mesej Ina (my coursemate) betul ke esok exam Kenegaraan sebab dari dia la aku tahu yang 1st paper kami start hari Selasa. Yup,,, ternyata memang esok 1st paper, hari Isnin. Mungkin aku salah dengar hari tu. Aku pun satu, lepas dengar paper start hari Selasa, langsung tak ada perasaan nak cek kalendar. Bertuah punya badan. *Rasakan la Zeri...=p* 

Lepas tu, baru la teringat kat coursemates aku. Patut la dari semalam aku tak putus-putus terima mesej Good Luck dari diorang. Pelik jugak aku, kenapa diorang berkobar-kobar sangat hantar mesej Good Luck ni? Bukannya esok nak exam. Wuah,,,wuah3! Aku rupanya yang tersasar dari haluan sebenar, hikhik... Maka, semua mesej direply kembali.

Roomates ku bagi support, "Apa lagi? Start study Azri...". "Ok2,,, Zeri boleh, macam tak biasa. ngeh3~". Thanks Diyana, Terimas Sue. Diorang dah tahu sangat kot cara aku study macam mana walaupun tak sampai 1 sem pun lagi kami kenal. Saat-saat macam ni still boleh gelak sakan =)). Yang penting, cool and steady beb... Huhuhu :p 

Cerita ini bersambung lagi esoknya kat coursemates aku. Hohoho~ masing-masing buat muka terkejut. Antara reaksi diorang:
"Hah??? Ye ke???"
"Habis tu, sempat tak study???"
"Owh,,, patut la lepas Maghrib semalam baru hantar mesej Good Luck ey."
"Hye,,, kamu ni Azri" 

Aku hanya mampu tersenyum dan tergelak, haha Insya-Allah, semuanya ok. Sempat je habiskan semua. Tapi... uhuk3! kena la korbankan sikit masa tidur aku minggu ni =( 

Selesai je Kenegaraan, fikir pasal esok pulak. Sangat risau kot. Ya la,,, semua subjek mantop2. Praktik SP dan Pengajaran Teknik dan Vokasional tu. Masalahnya, habuk pun tak study lagi ni. Eeee,,, short esei pulak tu. Seram aku. So, aku dah pesan kat roomates ku. "Pastikan orang tak tidur malam ni tau. Banyak lagi tak study ni." Diyana dengan penuh semangatnya, "Ok, kita sama-sama tak tidur malam ni ey." Sue macam ragu-ragu je, heheh :D. Tapi aku percaya kat Diyana ni. Dia bukan kaki tidur macam aku dengan Sue. Dari dia tidur, lebih baik dia layan movie. Pendek kata, kalau dia boring sekalipun... tidur tu memang last choice la.

Start pukul 8 pm duduk menghadap buku sampai la pukul 12 am. Bukannya 100% fokus pun. Itu tak termasuk lagi dengan sembang, bergatal dengan roomates. Ala,,, bukannya boleh nak straight study kan. Nak muntah pun ada =p
Argh,,, dah tak tahan saya dengan bantal dan tilam yang asyik panggil dari tadi, kuikui... 

Lastly, berjaya jugak tilam dan bantal tu tarik aku. Sue cepat-cepat suruh aku bangun balik sebab dia tahu aku tak habis study lagi. "Sue, kejap je tau. Pukul 12.30 am, kejut orang balik ey. 1/2 jam je...hehe ;)". "Ye la, tapi nanti orang kejut bangun tau". "Ok, macam mana pun pastikan orang bangun ey" 

12.30 am - "Azri, bangun...". Buka je mata, Diyana dan Sue dah tercegat kat katil aku. Alamak, cepat pulak masa berlalu. Aku senyum dan sambung balik. Bukan sambung study, tapi sambung tidur, hik...hik3 ^^. Boleh pulak delay sampai pukul 1 am. Haisy,,, roomates ku??? Geleng kepala je la, huhuhuhu. Tengah-tengah syok layan tidur, handphone aku berbunyi. Siapa pulak telefon aku malam buta ni? Tengok je skrin, Diyanaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~ kurang asam betul. nanti la, orang sambung kejap je ni =( 

Lagu Bunk Anthem dah start. Itu tandanya sudah pukul 1 am. Aku cuma mampu buka 1/2 mata dan senyum je kat roomates ku sebab aku rasa macam nak sambung sampai pagi terus. tehee~ Baru je nak pejam mata... Tiba-tiba GELAP!!!
"Hurk??? Blackout!!! Mati la orang... Macam mana nak study ni???" 

Segar terus mata ni. Cepat-cepat bangun dan selak langsir. Argh,,, tak boleh jadi ni. Study dalam gelap pun gelap la. *Ambek ko zEri. Dah jadi macam ni baru nak menggelabah* Apa lagi? Bangun nak pergi toilet sementara mata tengah segar. Aik??? Kenapa laptop aku ni nyala lagi? Extension pun semua nyala.

Aku: Diyana, kenapa laptop orang nyala lagi?
Diyana: Lorgh,,, biasa la. Masa blackout hari tu pun macam tu jugak kan??? *sambil dia tengah pasang lilin* 

Hah??? Jawapan yang agak tak relevan dengan soalan yang ditanya ya. Tiba-tiba diorang gelak. Lampu bilik on balik. Wah,,,kah3 =)) *gelak golek2*. Nak pecah perut ni gelak atas tilam. Roomates aku kenakan aku rupanya. Riuh satu bilik. Plan ni Cik Sue yang rancang dan dibantu oleh Cik Diyana.
Sue dan Diyana (orang kuat projek)

Huh,,, bersyukur sangat. Eeee,,, nak pukul laju-laju je diorang ni. Tapi, terharu la dapat roomates macam ni. Macam-macam diorang usaha just nak kejutkan aku study. huk,,,huk3
Dengan itu, proses study disambung sampai habis semua. Alhamdulillah...
Ni la kisah seorang budak yang suka sangat study last minit. tak tahu la kenapa... Bila study last minit ni, semua yang dibaca senang je masuk macam hirup kuah maggi yang dah nak habis tu.
Ssssssrrrrruuuuuuupppppppp.... hahahahah :))

2 003 people care:

My NotHinGviLLe said...

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha....
2 je yg dpt d katakan,,,
smpai brair mate~
hahaha...

amboi~ cheq jd burung antu pon bgtw ek...
hehehe...

zEri sAfEerA said...

Wah,,,kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah...

Msti r. Susah nk dpt kwn burung antu ni. huhuhu~