Pages

come with me ;;)

Monday, November 30, 2009

Ku Hampir-hampir Kecundang

Aceycey,,, tajuk punya la...
Adoiya,,, sangat malas nak update blog kali ni.
Tapi tetap mahu update jugak *ketuk kepala sikit*
Kali ini mahu bercoretan pasal Nur Kasih la pulak, hikhikhik...


Siapa tengok last episod Jumaat hari tu??? Aangkat tangan~~~
BeSt kan? *thumbs up*


Namun diriku hampir-hampir kecundang di situ...*tak boleh bla*
Di saat Aliya nak pinangkan Nur bagi pihak suami dia, Aidil.
Nak nangis pun ada :( *terlebih feel pulak*
Risau sangat kalau Nur terima pinangan tu walaupun aku tahu dia sayang Adam sangat.
Tak mahu penantian dia selama ni sia-sia.
Nur... 4 tahun boleh tunggu, tak kan sikit lagi tak boleh? *macam la Nur tahu Adam dah nak balik*


Sangat geram kat mereka yang pujuk Nur kahwin dengan Aidil.
Tolong la... Aidil dah tak cintakan Nur la,,,
Lagipun Nur tak penah cintakan Aidil kan? *emotional di sini*
Owh Adam,,, bila kamu mahu pulang???
Adam, selamatkan ending cerita ni. *tinggal lagi 10 minit*


Alhamdulillah,,, Adam pulang jugak *tersenyum bahagia*
Tapi apa dah jadi ni???
Nur dah kahwin dengan Aidil ke? Tidaaaaaaakkk~ *nak meraung pun ada*

Makcik 2 orang tu pun nak mengumpat agak-agak la sikit.
Huwa,,, Adam membawa diri begitu saja *kini ku berhenti berharap*
Argh,,, benci la kalau macam ni kesudahan cerita.


Tapi Nur ni nak pergi stesen keretapi buat apa pulak ek?
Haaa,,, mesti dia terserempak dengan Adam kat sini nanti *mata blink2*
Ho yay,,, Adam pun ada kat stesen tu la.
Nur,,, pandang la Adam...pandang la!!! *rasa macam nak tarik je Nur tu*
Ala... macam tak ada harapan je ni.


Dalam keretapi... Hurk??? Adam ada jugak la dalam tu.
Yes,,yes,,yes,, Adam dah nampak Nur.
Tapi nak ke dia tegur Nur setalah apa yang dia dah dengar?
Adam, tegurlah Nur... Nur, pandang la Adam kat sebelah tu... *gila-gila merayu*


Assalamualaikum... terpana sekejap.
Tak tahan... part tangkap leleh. *Air mata Nur dan mak saya yup, bukan saya*
Alhamdulillah,,, ketemu juga mereka berdua. Hooray  \(^_^)/
Terasa hilang segala beban yang Nur tanggung selama ni...
...Penantian dan rindu seorang isteri pada suami

Huh,,, sangat lega *Aik,,, macam aku pulak Nur*


Dah balik rumah, baru la tahu apa yang dah jadi. Nur memang tak kahwin dengan Aidil pun.
Bak kata Nur...
"Tak ada lelaki lain yang wujud dalam kamus hidup Nur selain abang" cey wah,,, suka la tu. Ngeh3~


Aku ingat ending dia habis sampai Aidil sembang dengan Adam tu je. Ayat yang otak ni sempat tangkap...
"Allah tidak akan menduga kita lebih dari apa yang kita mampu tanggung" Yup,,,


Macam mana pun, ending dia paling menyengat...
Bila malaikat maut datang menjemput, terputuslah amalan anak Adam kecuali ilmu yang bermanfaat, sedekah jariah dan doa anak yang soleh

Huisy,,, berdiri bulu roma ni hah. Fuh,,, tabik spring la cara ending ni dikaitkan dengan episod 1st dulu. Penceritaan di mana akhirnya Adam terlepas jugak sebab dia dah berada di landasan yang benar.


Nur Kasih... Apakah yang sanggup dikorbankan untuk cinta? Sendiri jawab la yup. Tengok, tengok jugak. Yang baik tu seraplah buat jadi pengajaran. *peringatan untuk diri*
Apa-apa pun tahniah kepada pengarah drama ni, Kabir Bhatiar dan crew2 Nur Kasih. Bravo!!!

2 003 people care:

My NotHinGviLLe said...

xthn,,,
mmg peng-addict cte nh la azri nh...
sume mau cte..heheh4 ur info,i did watch nur kasih juz b4 its end.. its about 4 da last 15 mins...heheh
it is bcoz talking too much with my aunts n cousins.hee

zEri sAfEerA said...

hahaha~ agak r dyana. woisy,,,rugi 2. xpe2...at least dah tau ending die cam mane kan. ngeh3~ nak sruh org cite balik pon xpe. hua,,,hahahahaha~