Pages

come with me ;;)

Sunday, May 16, 2010

thank you, teacher

Salam...

This post is suppose to post on 16th May but since i have a problem with my laziness ^^ then I'm here today to wish Happy Teacher's Day

1st: to Cikgu Rosni. 1st teacher yang mengajar saya which is my kindergaten teacher. Bila cakap pasal tadika, tak ada la banyak sangat kenangan other than get to know with new people, how interact and make friends with them. Besides saya kan good girl. So no problem la, ngee ^^. Tapi kan tetiba teringat kat 1 funny story ni. But it's not bout me instead bout my bro.

Cite ni start bila Cikgu Rosni continue ajar benda baru. Since my bro and me dah tahu how to read the basic words, then she started to teach us kata ganda tapi menunjukkan bilangan 1. For example, rama-rama, kupu-kupu, labah-labah and many others. When Cikgu Rosni tested me, then I passed successfully *as usual :p*.

Next, my bro's turn. All of the words he did well except 1 word which is gula-gula. Hahahahaha =)) But why??? K, sebabnya orang Terengganu kan panggil gula-gula tu coklat. So, bila dia dah tengok gambar coklat (gula-gula)
kat buku tu, then dia dengan konfidennya *memang muka tak tahu malu, kuikuikui*

G.U gu, L.A la,= gula... G.U gu, L.A la,= gula... coklat-coklat.
Wah,,,kah3 =)) It was so funny + dia sebut dengan kuatnya, ye la konfiden la katakan. Hehe,,, i didn't expect that he will state coklat-coklat since he could spell that word well at the beginning. Then he kept repeating the same mistake until our teacher closed the picture and he realised the word is actually gula so it supposed to be gula-gula *sweet :D*.

Hurm,,, tu la. Siapa cakap cikgu tadika tak penting? Even we just learn the basic things there, tapi dengan benda-benda basic ni la kita dapat kuasai the next lesson dengan baik. Untuk itu, Selamat Hari Guru, Cikgu Rosni. Jasamu sentiasa dikenang :). Teruskan usaha murni cikgu dalam mengajar anak-anak kampung kita yup.



2nd: to all of SK JambuBongkok's teachers since 1996-2001 especially kat cikgu-cikgu yang dah mengajar saya sepanjang saya kat sekolah rendah.
Actually, bila cakap je pasal Teacher's Day, it reminds me to the 1 of the poem that i've learnt at primary school which is
16 Mei Hari Guru...
Hari mengenang jasa-jasamu...
 

Hehe,,, i just could remember 2 lines of that poem... If i'm not mistaken, I learnt this poem in Cikgu Fazli class. See, even I couldn't remember all lines of that poem but i still remember my teacher's name *tapi tak sure spelling betul ke tak, hehe*. It was 12 years ago. Time passes so fast right?

Ok, let me list down nama-nama cikgu yang dah mengajar saya walaupun tak semua saya dapat ingat kot *nak test power*. 

Ckgu Ibrahim Muda (BM), Teacher Surya Adinan (BI), Ustz Mazlan (PAI), Ckgu Ramzi Abdullah (PJ), Ckgu Radzi (Muzik), Ckgu Suriati (BM), Ustz Salim (PAI), Ckgu Fazli (BM), Sir Halim (BI), Ustzh Nazarah (PAI), Ckgu Salim (BM), Ckgu Anuar (Sns), Teacher Suriani (BI), Ckgu Hariati (KT), Ustzh Zaharah Yusuf (PAI), Cikgu Bashar (BM), Ckgu Azami Ismail (KT), Ustzh Zaharah Ibrahim (PAI), Ckgu Maa Kalsum Abd Ghani (Math&Sns), Teacher Gayah Aris (BI), Ckgu Wan Azhan (BM&KH), Ckgu Razali (Math)...

Ni je yang termampu but it's not so bad right for i could remember at least more than 20 names.
Haa,,, tak lupa kat cikgu-cikgu kelas KAFA: Ustazah Rosnani, Ustazah Laila & Pak Ngah.
Then, Mk Teh *tok guru mengaji* yang ajar aku dari tak kenal alif ba taa hingga kenal hukum-hukum tajwid sampai la khatam al-Quran, Alhamdulillah... Hanya Allah mampu membalasnya. Amin (:



3rd: to all of SMK Merchang's teachers since 2002-2006 especially to: 


form 1
BM: Ckgu Raihan
BI: Teacher Adini
MATH: Ckgu Razali
SNS: Ckgu Zul Akhman
SEJ: Ckgu Sitino
GEO: Ckgu Maheran
PAI: Ustzh Mariam
KH: Ckgu Ramzi

form 2
BM: Ckgu Adzmi
BI: Teacher Adini
MATH: Ckgu Sufian
SNS: Ckgu _________
SEJ: Ckgu Hasimudin
GEO: Ckgu Susilawati
PAI: Ustzh Sapinah
KH: Ckgu Nurul Huda

form 3
BM: Ckgu Hasimudin
BI: Teacher Rohani
MATH: Ckgu Izainudin
SNS: Ckgu Zainun
SEJ: Ckgu Zainudin
GEO: Ckgu Azam
PAI: Ustzh Mariam
KH: Ckgu _________

form 4
BM: Ckgu Mohamad
BI: Teacher Nurmizan
MATH: Ckgu Rasul
PAI: Ustaz Hasan
SEJ: Ckgu Wan Ilyas
+MATH: Ckgu Suzana
FZK: Ckgu Norubiah
KIM: Ckgu Aziz
BIO: Ckgu Rozita

form 5
BM: Ckgu Noriah
BI: Teacher Nurmizan
MATH: Ckgu Haminah
PAI: Ustzh Noriah
SEJ: Ckgu Samad
+MATH: Ckgu Suzana
FZK: Ckgu Sulong
KIM: Ckgu Aminah
BIO: Ckgu Rozita
EST: Teacher Rusmilia 

Owh,,, really sorry for i couldn't remember all the teachers that have taught me. I just can't memorise their name but i still remember their face clearly in my mind. I appreciate your sacrifice completely. Because of your unconditional sacrifices, you have sent me to continue my study at the matriculation :)



4th: to all of the lecturers of Pahang Matriculation College, KMPh since 2007-2009 especially to them:

Physics: En Yusnizi, Cik Habibah
Chem: Pn Tgku, Cik Zulhijah, En Mohd Zain
Math: Mdm Rusydah, Miss Norazam, En Azmil
BI: Madam Sajana, Miss Wani,
Comp Scs: En Ruzman
PAI: Ustz Asri, Ustz Ubaidillah 


Alhamdulillah,,, after a struggle life at matriculation, finally i got to continue my further study in my dream course which is in bac of education at UPM. Thus, Happy Teacher's day to all of the lecturers of UPM :)



Owh yaa,,, Before i forgot, thanks a lot to Diyana *congrats for being the 1st person wish me*, Issareni *my schoolmate* and Wani ganu *my PLKN's mate* for wish me Happy Teacher's day even i still have long way to go in bach of education.
Ouwh,,, miss my school life so bad. For that,
i really hope that 1 day i could back to the school again even not as a student anymore, Insya-Allah n_n

2 003 people care:

fatalist said...

happy teacher's day..you're going to be a teacher as well, be a good teacher...teacher is murrabbi, suci

zEri sAfEerA said...

hehehe,,, masheh fareha... mu pon same. happy teachers-2-b day ^^...sm2 la kite...