Pages

come with me ;;)

Saturday, January 8, 2011

Contest Into The Mirror

baru sahaja pulang dari Mines semata-mata nak tangkap gambar-dalam-cermin demi mendapatkan gambar terbaik untuk contest ini *baik punya metafora*. muehehe :D
baik lah. usah diduga kenyataan di atas kerana ia dusta semata. weee ;)

actually, i've been tagged by cik ain tercomel to join this 'Contest Into The Mirror'
click the banner above to know more about this contest

dengan penuh tawaduk, maka digeledah segala gambar yang ada dalam lappy ini lalu diteliti satu persatu.

ouwh,,, mahu pilih yang mana satu ni?
mirror, mirror, mirror on the wall... which one is the most beautiful ugly picture in my lappy???
.
.
.
.
.
.
.
the most beautiful picture among my ugly pictures-in-the-mirror

lokasi: hadapan cermin meja solek dalam bilik sendiri di rumah-manis-rumah saya :) *dengan satu nafas*

saat itu, saya baru sahaja sampai di rumah setelah 6 jam berada dalam bas Adik-Beradik pulang untuk bercuti sem pada 2 bulan yang lepas. dengan penuh keghairahan untuk mencuba baju baru, rasa penat ditolak ke tepi dan bagasi dibiarkan di ruang tamu tanpa simpati. hehe :D

baju yang dicuba itu sepatutnya dipakai ketika hari raya aidil adha aka raya haji tahun yang lepas. namun, memandangkan saya tidak dapat pulang ke kampung halaman beraya bersama keluarga atas alasan ingin menelaah pelajaran demi menuntut segulung ijazah, maka ditabahkan hati yang sudah sedia tabah ini menyambut raya di bumi UPM bersama teman seperjuangan walaupun tanpa keluarga di sisi. miahahaha :))

tujuh tahun hari tujuh malam jiwa saya meronta-ronta menanti saat itu untuk membuka almari, mencuba baju baru, 'match'kan bersama shawl yang colorful, berdiri di hadapan teman akrabku *imej di cermin* lalu dipantulkan lensa untuk dijadikan profil picture fb ku. sekian. hakhak ^^

oleh sebab saya tidak mahu sendiri, maka saya berbesar hati untuk tag 3 orang rakan saya yang mungkin memiliki gambar-dalam-cermin dengan cerita menarik di sebalik cermin mereka dan mereka adalah:

kalau tak ada gambar-dalam-cermin, pergi tangkap sekarang! hahaha...

currently, i'm listening to 'Girl in the mirror'

30 003 people care:

senydream said...

waaaa....ssh ni nk cri imej di depan cerminhuhu2..tpi oleh keranamu c leo pheera ku gagahi jgak mcri skeping pic y menarik mungkin,huhu2...:)
tunggu erk...

zEri sAfEerA said...

hakhak ^^ demi i ke? hehe :D

buat la neh. ade lagi seminggu sebelum contest tutup. huhu :)

Puteri Ketenangan^^ said...

azri,,insyaAllah org wt..huhu :)

zEri sAfEerA said...

kinah: okays. jom sm2 join :D

NICK IRFAN said...

cantik jgk? ape2pun gudluck yer! :)

zEri sAfEerA said...

nick irfan: tengs yup :)

GaDiS OGi' JoRo' said...

comelnye kamu^^,

nak follow kamu la..
follower ke125:)

zEri sAfEerA said...

gadis ogi' joro': hee ^^ kamu lagi comey lah ;)

hee ^^ thanx :)

.:rizaL:. said...

iGossip: boleh je contest tu nk gamba dua org... 10 org kat depan laptop pun bleh...hehe

zEri sAfEerA said...

rizal: baek. 6ti sy join sbab adiahnye comel. hehe :D

cik wawa said...

good luck. nice ;)

zuar said...

macam2 contest la plak kt dalam arena blog ni..huhu.good luck^_^

zEri sAfEerA said...

cik wawa: hehe :D tengs dear :)

zEri sAfEerA said...

zuar: 2 la pasal. banyak kan. ape kate join skali? hehe :D

maseh :)

hamzah ian said...

WAH.. CONTEST DEPAN CERMIN? KALO LAKI MASUK CAMNE? HEHE

nabilah_2908 said...

gaya sakan la kt depan cermin... ;)

good luck..!! :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
MAKAN-MAKAN SEPENA AJL25

zEri sAfEerA said...

hamzah ian: hehe :D masuk jela. mcm la llaki x duk depan cermin :P

zEri sAfEerA said...

nabilah: hakhak ^^ aah. sakan gamba dpan cermin. hehe :D

tengs :)

Lulu caldina said...

good luck..

bajiku shefi said...

wahhh...nice=)

gud luck ya....:)

zEri sAfEerA said...

lulu caldina: tengs awk :)

zEri sAfEerA said...

bajiku shefi: owh maseh2 :)

hifazphat said...

tuan tanah datang walau terlambat.
thanx for join. gud luck ye (^_^)

sAyOobAeQ said...

tak reti kot nak edit2 gamba ni aish.sbb tu follow blog ni heheh

hans said...

good luck

P/S : Antara Pukul, Jam, Minit Dan Waktu

zEri sAfEerA said...

hifazphat: hehe :D 2 la pasal. ingatkan dah x termasuk dlm list. hehe :D

zEri sAfEerA said...

sayOobAeq: hee ^^ sy pon mane la reti sgt edit2 gamba. wat simple2 boleh la :)

zEri sAfEerA said...

hans: tengs...

hehe :D jom ke blog kamu pula :)

lalink7 said...

gud luck..kompom mennag nie..ratu cermin..hehe

zEri sAfEerA said...

lalink7: hurm,,, tengs. ramai kot yg join :D