Pages

come with me ;;)

Thursday, September 8, 2011

saya nekad!

yup. saya nekad untuk post entry raya walaupun dah lebih seminggu kita beraya, muehehe :D *booo sama saya*
sebenarnya 2,3 hari sebelum raya lagi saya dah bercadang nak buat entry raya. tapi oleh sebab banyak sangat komitmen yang datang beratur menunggu giliran, jadi kalau sebelum ni sehari sebelum raya saya dah post entry raya, maka tahun ni boleh la kiranya saya tukar sikit tradisi yup, kekekeke :D

wow. banyak sangat komitmen bunyi macam apa je. hahahahaha sebenarnya tak banyak pun pada orang lain, tapi banyak la bagi orang macam saya yang reti goyang kaki je sebelum ni.
nanti la kalau diberi kesempatan masa, saya akan cerita pengalaman yang mencuit hati sepanjang saya di dapur, di lain entry yup. dan kamu tahu tak??? hajat saya untuk seret mak saya untuk tolong saya realisasikan impian saya buat biskut raya di [entry ini] tercapai jugak. hoyay \(^^)/

3 hari nak raya, saya mula buat biskut raya dengan penuh bersemangat-malaysia-boleh bila diberi kepercayaan sepenuhnya oleh mak saya. suka ^^. untuk itu, saya sanggup berkorban waktu tidur sunat tengah hari semata-mata tak nak kacau waktu malam-malam terakhir Ramadhan. *nampak tak semangat-malaysia-boleh saya itu?*. 6 jenis biskut raya, dalam masa 2 hari. boleh tahan la kan bagi orang macam saya yang hanya masuk dapur setelah lebih 2 dekad melihat dunia. hekhek ^^

1 hari sebelum raya pulak saya guna untuk jahit manik-manik cinta kat baju raya saya, hee *ok, ayat mengada*. oleh sebab makcik saya dah turunkan ilmu itu, jadi nahas la semua baju saya kerjakan. muahahaha rasakan =)).
tunggu la saya buat entry khas untuk share gambar-gambar biskut raya dan jahitan manik tu yup :)
sebenarnya malam raya hari tu saya dah pun taip separuh entry raya tapi entahlah kenapa malam tu hati saya diselebungi rasa sayu, jadi niat untuk teruskan menaip mati terus di situ dan saya ke dapur tolong mak bakar kek coklat dan sambung taip entry dan reply mesej kawan-kawan.

sekarang kamu tentu faham kenapa saya tak mampu nak buat entry raya lebih awal kan? 
untuk itu, sementara masih di bulan Syawal ini, saya mengambil kesempatan untuk menyusun jari 10 memohon ampun andai ada kata-kata saya di sini yang begitu bisa untuk dibaca atau ada kelakuan yang tidak enak sepanjang berbalas-balas comment terutamanya kepada bloggers nabilah, hans, far8, zoey zau yah, qaseh dalia, kak ieda, anamizu, amna, wani, shedameor, e'in yang selalu datang sini dan komen entry. mohon ampun atas kelemahan diri ini :)

 

entry raya 2009 part 1 [di sini]
entry raya 2009 part 2 [di sini]
entry raya 2009 part 3 [di sini]
entry raya 2009 part 4 [di sini]
entry raya 2009 part 5 [di sini]
 
entry raya 2010 part 1 [di sini]
entry raya 2010 part 2 [di sini]

18 003 people care:

fareha said...

busy benor raya. weh, jelous ah tgk gmbr raya kt fb tu!!

zEri sAfEerA said...

ye. busy stahun skali. hehe :D
owh mu tgok. xpe2 InsyaAlah thn dpan buleh ry sm :)

zOeY zAu YaH said...

semangat raya eh? hihi

ieda said...

amboii busy tuuu ekekek :)

zEri sAfEerA said...

@zOeY zAu YaH: hee ^^ entah la knape thn ni smangat lebih. sbab ct lame kat rmh kot :)

zEri sAfEerA said...

@ieda: aah kan akak. walhal akak yg dah berumah tgga lagi la bz tp sempat je update. hee ^^

cik azeya said...

selamat hari raye awk. :)

zEri sAfEerA said...

@cik azeya: slmt hari raye utk awk juge :)

Qaseh dalia adelia said...

sakan raye , bape hinggit dpt duit raya hihi bak sini sket

zEri sAfEerA said...

@Qaseh dalia adelia: xboleh bagitau. kekekeke :D tp bnyak dr thn lpas. hehe :D
alamak, terbalik plak. org yg x keje kna bagi yg dah keje? mcm mane ni? hehe :D

shedameor said...

lambat respon sikit. sheda pon mintak maap kalau ade buat salah ea. selamat hari raya. hehe

zEri sAfEerA said...

@shedameor: sm la kite :)

nabilah_2908 said...

hehehehe...busy bebenor yer... ;)

wah...dah pandai jahit manik..leh buat side income ni... :) :)

Selamat Hari Raya juga tuk kamu.. :)

zEri sAfEerA said...

@nabilah_2908: sbab x pnah m'bz'kan diri kat rmh kan. jd bile bz ckit, trus a ckp amat busy. hehe :D

skrg ni dah x bz tp mslh wifi kat upm plak :(

wah,,, itu pimikiran org bsnes. kekeke

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

wah.. myak kuih raye.. nnt datng la rumah... syawal ade sebulan haha...

selamat hari raya.. hik hik..

♥e'in♥ said...

slmt hari raya syg.. :)

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

mcm ade komen... tapi.. entah..

hahah... bile nak hapdate ni..

Ninie said...

Jahit manik??? rajinnya..Ninie penah gak dulu, tp sekerat jln..mls owh. Haha..kagum ni. Tgh BW cari bog2 cleopatra, tp terjumpa cleophEera..hehe. Ninie minat cleopatra. Ada entry cleopatra juga.

http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/2011/09/fashion-1-cleopatra.html

Dh follow. Sudi2 jenguk Ninie...