Pages

come with me ;;)

Monday, August 3, 2009

Dah Naik Angau Agaknya

Aku tak tahu dah masuk kali ke berapa alarm aku mendendangkan lagu Bunk Anthem.
Hah??? Dah pukul 7 am??? Tidakkk... Subuh!!!
Owh,,, naya aku kali ni. Cepat-cepat aku pergi ambil wudu', then solat. Huh,,, Addin dengan Benz punya pasal la ni.
Addin dengan Benz? Siapa tu?
Hehe :D Hero & heroin dalam novel yang tengah aku baca ni haaa...


aA+bB. Mana tak nya. Sebab diorang la sampai pukul 5 am baru aku tidur. Catat rekod woo Azri Safirah tidur lewat semata-mata nak habiskan baca novel. Hee,,, kalau sebelum ni bukan setakat nak baca, nak pegang novel pun susah. Apatah lagi nak baca sinopsis. Bukan apa, bila feel kurang so mood nak baca dengan penuh tawaduk pun susah la nak dapat jawabnya.

Actually, ni novel ke-2 aku beli lepas Bicara Hati. Agak susah la aku nak start baca apatah lagi nak baca sampai habis. Kalau jalan cerita menarik dan tak membosankan, maka habis la novel tu aku khatam. Kalau tak, setakat jadi ubat tidur je la alamatnya, kemudian wassalam. Ngee ^^

Haaa lepas tu mula la nganga bila orang lain duk asyik bercerita pasal novel. Paling kurang pun, oleh sebab kawan-kawan aku dah tahu sangat yang aku ni sangat la tak ada perasaan pada novel ni, maka dengan terpaksa tanpa rela, harus la aku tadah telinga yang tak sebesar telinga Nabil ni haaa. Dengar diorang cerita balik dari A-Z dan part yang diorang syukeee sangat. Yang boleh buat aku tabik spring, diorang ni siap boleh ingat setiap bait kata watak-watak dalam tu. Wuisy,,, macam hafal fakta sejarah gayanya.
Siapakah mereka itu???
Insan-insan terlibat yang baca entry ni, sendiri jawab la yup soalan cepucemas ni. Hikhik ^^ 

Owh,,, sikit saja lagi nak habis ni. Curious aku 'bout the ending of the story. Lebih kurang 1/2 jam kemudian...
Pap!!! Aku tutup novel tadi tu.
Huh! tak boleh aku gambarkan macam mana perasaan aku saat ni. Memang betul-betul menyengat hati. Hurm,,, perasaan macam ni la kot yang kawan-kawan aku dan kaum hawa yang lain rasa lepas baca novel. Dan sebab tu jugak la diorang ni obsess on reading them. Saat ini, terus nama Ain Kusyi melintas kat fikiran aku. Dia pun salah seorang yang gila novel okeyh. Kalau boleh, sekarang jugak aku nak bagi dia pinjam novel ni. Nanti boleh la sama-sama meluah rasa yang bagai nak gila. Acey, lepas tu cerita part paling masyuuuk ngap dalam hati, hakhak :D 

aA+bB? Dari tajuk dia pun dah tahu novel ni unik. Apatah lagi bila penulis dia adalah Hlovate. The combination of hate and love.
Hate+Love=Hlovate.
Jalan cerita dia betul-betul masuk dengan jiwa aku. Sangat slumber dan santai. Tarik aku untuk terus baca dan terus selak dari page 1 to the next pages. Kadang-kadang aku sendiri tak sedar saat tersenyum sendiri dan gelak golek-golek macam orang angau sikit lagi nak masuk tanjung rambutan, tehee :)) 

Kenapa aA+bB?
small letter of a stand for Addin Shah *heroin* dan b pulak stand for Benz Alif *hero* yang masih kecil di usia remaja.
Mereka jugak sama-sama jadi A dan B yang telah membesar dengan usia menjadi dewasa. 

Addin>>> Kembar kepada Muhd Addi Shah. Watak dan perwatakan dia betul-betul buat aku terasa seperti aku sudah mengenali dia begitu rapat. Sangat dekat.
Mempunyai pendirian dan pegangan hidup sendiri. Begitu independent but sometimes quite childish. 

Benz>>> Urgh,,, jatuh jantung pisang belakang rumah aku dibuatnya, ahaks :p
Wujud ke lelaki macam dia ni hah? Cara mengekspresi rasa cinta + sayang dalam bentuk yang berbeza, ihiks ;)
Waaah,,, bertuahnye Addin. Kesiannya aku... Huwaaa :(( Benz, koo mahu kamoo~~~
Cinta itu jatuh dari langit atau jatuh dari hati... Addin
Siapa aku pada dia? A pal? A room-mate? A brother? Never a husband... Benz

p/s: Ain, kamu harus baca novel ni. Tapi awas!
Jangan rampas Benz saya, hee ^^

2 003 people care:

muniey said...

bunkface saye nye lagu lalala

zEri said...

hee~ suke2 je ngaku lagu die. hohoho,,,
anyway, hepy ngak ble tau moon ade blog jgk