Pages

come with me ;;)

Monday, August 3, 2009

So Plastic!

Sigh -_-' tak tahu nak mula dari mana. Kan ada yang tersinggung. Ada yang berkecil hati.
Tapi, hati aku pulak macam mana?
Alergi la aku dengan manusia spesies macam ni. Eyuuuuuwwww~
Mula-mula kenal dah buka ruang untuk aku buat tanggapan tak elok.
Nak berkawan, buat la cara nak berkawan.
Aku ni bukannya tak ada hati perut. Kesian memang la kesian.
Tapi hati ni memang susah sikit nak berubah kalau dah mula tak suka.


Hurm,,, kenapa perlu pura-pura baik depan aku? Aku bukan baik pun.
Kalau memang betul pun kau tu baik, tak payah la nak show off sangat dan nasihat aku macam-macam.
Aku tak kenal lagi siapa kau. Boleh la kau nak temberang bagai.
Tolong la lelaki... Nak suruh aku cop kau teruna idaman ke??? Oppps,,, Naaa :p

Bro, just be yourself la. Bukan aku tak boleh terima nasihat orang tapi aku nak tanya sikit:
1. Dah berapa lama kau kenal aku?
2. Dah cukup baik ke kau tu?
3. Kalau betul pun kau tu baik, perlu ke buat pengakuan kau tu baik??? mabOk >:p

Tak ada orang baik yang mengaku dia baik dan tak ada orang jahat yang mengaku dia jahat la.
Mula-mula aku boleh terima la lagi apa yang dia ceramah bla... bla... bla... walaupun menanah telinga ni nak dengar. Be +ve, aku assume dia tak pandai nak sampaikan cara yang betul. So, aku cedok la apa yang boleh aku terima walaupun benda tu dah lama pun aku tahu. Tapi... dia ni bagitahu kat orang, dia tu buat ke tak??? Tak apa, masih banyak masa. Aku nak tunggu dan lihat saja.

1 benda aku percaya. Orang tu tak akan dapat kekal lama dengan sifat palsu dia. Nampak cacat okeyh.
Pendek kata, macam surgery plastik tu. Wakakakaka :)) fuh,,, lega hati. Nasib baik panjang tak kata apa-apa.
Macam ikan la. Nampak cacat kan kalau duk atas darat. Kalau duk dalam air, alamak ai, sejuk mata memandang. Siap boleh menenangkan hati orang yang melihat lagi tu
:)

Simpan buat pekasam je la segala nasihat kau tu. Itu bukan bermaksud aku nak cakap aku dah cukup baik. Tapi aku tak boleh terima orang yang cakap benda yang bertentangan dengan diri dia sendiri. Lagipun dalam hidup aku, aku dah ada family dan teman rapat yang lebih kenal siapa aku. Mereka sentiasa bagi nasihat, teguran dan peringatan supaya aku jadi a better person. Aku jugak sentiasa belajar dan terus belajar tentang kehidupan ni dalam apa jua ilmu yang boleh aku timba sebagai bekalan.

Hahaha =)) kau baik sangat ye??? Cakap pasal hukum hakam macam aku tak tahu apa-apa.
Tuup,,,tuup...
Berani kau ajak aku keluar? Mana ceramah berhabuk kau tu? Dah lupa diri ey? Eee,,, tak malu ke?
Iya... Aku bukan la perempuan baik yang boleh bagi tarbiyyah, yang pakai tudung labuh atau berjubah. Tapi aku bukan perempuan yang senang diajak keluar. Manusia bebas untuk menilai. Tapi ingat!!! tak semua penilaian yang dibuat tu betul. Dan sebab tu walau lelaki tu baik macam mana sekalipun, aku tak akan mudah percaya especially yang baru kenal.

Hye,,, entah la belalang. Nak cakap pun serba tak kena. Bila dah rasa diri tu bersalah, mula la nak mintak maaf. Takut la tu aku fikir bukan-bukan pasal kau. Jangan risau,,, aku dah nilai pun siapa kau :p. Kau cuba kaburkan mata aku dengan perwatakan baik kau dengan harapan aku akan letakkan kepercayaan pada kau. Wooo,,, aku masih punya mata hati. 

Ek eleh... Poyo je. Sebaik-baik kau pun ada hati jugak nak ajak perempuan keluar. Malam lagi tu. Gila. Tu la... Bila-bila sebelum cakap tu, ukur dulu iman dalam diri sendiri.
Sorry,,, at least sejahat-sejahat aku, tak pernah pulak aku keluar berdua dengan lelaki selagi teman-teman aku setia di sisi.

Fuuh!!! Lega la sikit kot sekarang ni. Boleh kembali normal. Tak mahu kepala kusut sebab benda-benda sampah ni :p. Maaf bila terpaksa taip bahasa yang kasar.

2 003 people care:

little ain said...

i have been and always be ur good listener. give me a call,then we can talk about dis in girl's way okeh.
chill~

zEri said...

Thanx,,, ain knal kan org gane?
okey, hjg mggu ni org tepon ain... org nk lpas sume hok ade kat dlm ati org ni... huk,,,huk3!