Pages

come with me ;;)

Friday, December 10, 2010

hantu bungkus asmah

As salam readers :)

Dua malam lepas aku tak tidur kat rumah. tok nenek aku ajak aku teman bermalam kat rumah dia. oleh sebab saya ni seorang cucu yang patuh lagi mithali, maka aku turutkan saja *jom muntah berjemaah*

Owh,,, lagi 2 orang sepupu aku pun ada sama. memandangkan tak boleh online, maka menghadap tv saja la aku malam tu sambil layan kerenah sepupu-sepupu yang tengah aktif membesar. yang seorang tu darjah 6 dan lagi seorang 6 tahun. yang seorang tu akim dan lagi seorang iqbal.

budak-budak ni bukan mahu duduk diam. mahu tak sakit jiwa. nasib baik aku tak ada adik. ish, mana boleh cakap macam tu la. hurk,,, tak boleh ey? ya ampun 8-|
dah bagi handphone, baru la reti duduk diam macam aku, tehee :D. itu pun sekejap je bertahan. si iqbal yang 6 tahun ni duk Yes! yes! yEs! Asmah!!!

Hah? Asmah??? Game apa yang dia main dalam handphone aku tu? *akibat tak pernah tahu game apa yang ada dalam hp sendiri*

Aku: qebal, mende asmah tu???
Iqbal: asmah tu menang la kak pirah *confident tahap malaysia boleh*
Aku: Hah??? ish,,, mengarut ah *dengan dahi kedut 1000* :o
meh sini nak tengok. mana???
Iqbal: ni haaa

sekali aku tengok kat skrin hp...
mia,,,hahahahahaha :)) wakakakakakaka =)). tolong2. tolong. tolong jangan bagi saya sawan
Animated Pictures Myspace Comments

Aku: hey! Almost la. *dengan mata berair*
Almost tu hampir-hampir.
tak menang lagi.
mende daaa
Iqbal: mana tahu. dah dia tulis gitu
Tengok??? aisy,,, budak-budak. mana mahu kalah.

Tamat part 1

********************

Aku tidur awal malam tu memandangkan tak ada siaran yang boleh tarik aku terus melekat duk depan tv. Sangat awal okeh. gila awal. sebelum pukul 11 aku dah lentoq. gila tak?
sila jawab: boleh tahan laa
mane tak nya. kalau kat rumah, pukul 12 baru nak start online. mahu tak pukul 3 baru tidur.

Oit. budak iqbal ni. orang nak tidur, nak tidur la dia. nak tidur pulak dengan dara pingitan ni. abang dia ajak tidur sama-sama, bukannya dia nak hirau. bukan main gatal naaa. aiseh, selimut pun nak share dengan aku? hakhak ^^ jangan tempah penyakit dengan aku. silap hari bulan, kau bangun tak berselimut pagi esok. tehee ;)

Aisy,,, tak lengkap pula rasanya malam aku kalau tak dapat kenakan orang. ok2,,, tanduk dah keluar slow2 ni...

Bila aku pusing mengiring ke kanan, si iqbal dah pun berbungkus sampai kepala. teringat pulak kisah hantu time aku duk hostel dulu.
Aku: ish, qebal. orang tidur mana boleh bungkus semua gitu.
nanti ada benda datang ambil wat lari

dia terus keluar dari selimut sambil menjerit
Iqbal: kak pirah!!! jangan ahhhh...

Hahahahahaha :)) tak boleh nak tahan gelak bila tengok muka dia yang cuak versi manja gitu.
Aku: dah tu, jangan la tidur gitu
Iqbal: Hurm,,, sejuk pipi

Cancel ah nak cerita hantu kat budak ni. Kang meracau malam ni. Aku jugak yang tak cukup lantai rumah nak lari. ekekeke :D
Aku: Kak Pirah cite esok ey? ey? *sambil wat muka gatal versi jgn pndg blkg*
Iqbal: Haaa,,, xmo2 :(
Aku: Ok2. x. x. janji. dah, tidur -_-

Bila tengah malam aku tersedar, dia macam tu jugak. Tidur tak selimut kepala. Terdetik dalam hati kesian pulak.
Hello! tolong la zEri. tadi bukan main. Kamu memang nOty tak ingat peringkat umur :p

********************

Masa aku duk hostel dulu memang ada pun cerita pasal ni. eh. eh. bukan. orang bercerita pasal ni. tak tahu la dari sumber yang sahih atau pun tak. katanye, kalau tidur malam-malam tak boleh bungkus 1 badan. nanti hantu bungkus ingat kita ni anak dia. so, dia akan ambil kita bawa lari. Pernah dengar tak???

Sebenarnya, orang ni pun tidur macam tu jugak. orang mana??? ala, orang yang taip entry ni haaa... kalau tidur, mesti nak bungkus sampai kepala punya. tapi lepas saja dengar kisah kat atas time hostel dulu kala, sumpah tak bungkus kepala dah lepas tu. hikhik,,,

Jangan biarkan diri anda diselubungi selimut. kwang3 ;;)

2 003 people care:

senydream said...

haha2!....
eh zeri btoi ke ni??...ermm aku mmg lau xttp kpla mmg xterlelap!..takut lak aku dgr creter mu ni!...

zEri sAfEerA said...

hahahaha :)) mu tau jela zmn duk ostel. ngarut je kot...

tehee ;) beso kite ni 'ye' blh anggp anok ag ke??? hahaha :))