Pages

come with me ;;)

Sunday, December 12, 2010

jatuh hati sama dia - part 2

Terasa berat beban yang harus dipikul bila Fareha meletakkan harapan yang tinggi untuk entry kali ni lepas dia baca previous entry, jatuh hati sama dia ;;) - part 1... hehe :D

Berat mulut nak cakap, berat lagi jari ni nak menaip. Begitu lah diri ini diibaratkan *sila abaikan*
Hurm,,, macam mana nak cakap ni ek? Em,,, sebenarnya... sebenarnya... sebenarnya apa??? *gertak dengan parang tumpul*

haa. saya jatuh hati kat dia ni, George Murray. opppss!!! miahahaha :)) watak dalam movie ni haa
.
.
.
.
.
.
.



before u say "I do"


siyes ah. tak tipu. saya memang betul-betul jatuh hati dengan karakter George Murray yang gila charming. cara dia pandang. cakap. senyum. semua sekali ah. wooo,,, tergugat ego sekeping hati wanita ini. hikhik ;)

it's been 5 days since i watched this movie. but still. my heart keeps jumping. :x dup dap dup
dap... seksanya sakitnya kalau dah jatuh hati kat someone yang tak wujud T.T

if i need to describe of this movie in 1 word, and it's gonna be

ok. kali ni betul-betul teruja.
for those yang suka kisah-kisah fantasi macam princess zeri safeera who is still waiting for her magic carpet ride with a right Prince, then you should watch this movie. but for those yang sukakan kisah-kisah yang logik lagi ilmiah, adalah lebih baik sekiranya anda membatalkan sahaja niat anda itu. hikhik ^^

ini movie 2009 yup. haaa,,, jangan cakap saya outdated ok. saya memang tak layan sangat movie-movie ni. sebab saya lebih suka fokus pada pelajaran. sebab itu la sekarang baru tengok movie ni. wakakakakaka =)) *jom gelak golek2*

movie ini saya tengok 5 hari lepas kat hallmark channel. eh. silap. dah tukar. diva pulak ey? apa-apa la. yang penting, 702 astro. for those yang tak tengok lagi, boleh la tengok. dan saya pun Alhamdulillah dah tengok untuk ke-2 kalinya. hehe :D

Movie ini mengisahkan sepasang kekasih yang sudah pun bertunang. namun, Jane (tunang kepada George) enggan meneruskan perkahwinan kerana dia pernah gagal dalam perkahwinan sebelum ini bersama Doug. Selepas George mendapat tahu yang Jane tidak mahu meneruskan perkahwinan, George segera pergi mendapatkan Jane. Ketika melintasi lampu isyarat kuning, George membuat permohonan (make a wish). Dia berharap dia kenal Jane terlebih dahulu sebelum Jane berkahwin pada 10 tahun yang lepas. Malangnya, dia terlibat dalam satu kemalangan.
Sangat tidak mengecewakan apabila kemalangan itu telah membawa dia kembali pada 10 tahun yang lalu, beberapa hari sebelum Jane berkahwin dengan Doug.
Persoalannya, bolehkah George mengubah sejarah yang telah berlaku apabila Doug terlebih dahulu mengetahui niat sebenar George? Dan berjayakah George meyakinkan Jane bahawa Doug bukan lah pilihan yang tepat. *agak2 saspen la ni*


exciting ending and i'm completely love it :)

8 003 people care:

senydream said...

aku suke cra mu creter agi cam besh sngt ni!...nnti nk dwload la tgok gak..kehkeh2..eh2 xleh2 agi nk exam dh ni so kne fkus pd pljaran dlu ah,ngee~~~~haha2!..sdap ayat mu wey...papepon mmg besh!...

fatalist said...

takpe..acceptable la entry..ok2..walaupun agak megecewakan.aku expect doh mesti xkn reveal benda peribadi gitu kan..hahaha.wei, aku jfi x sabar nk tgk cerita tu..

zEri sAfEerA said...

issareni: mmg best pon. tngok ah pas exam. kalo xleh dnload pon xpe, aku ade. hehe :D
thanx :)

zEri sAfEerA said...

fareha: hahahaha :)) ye ah. kalo nk cite pasal 2, bukan cni tmpt die. hehe :D

mmg patut rs x sabo. mmg best. terharu ade llaki hok syg kat ppuan gni :)

anish said...

whoa mcm best je! ^_^

nak tgk nak tgk :D

zEri sAfEerA said...

anish: bukan 'mcm' best tp 'mmg' best. hehe :D

jom tngok. jom tngok ^^

ely bujosh said...

salam ziarah from me darling =)

zEri sAfEerA said...

salam time kasih from me ;)